• 1

U Vojvodini povećan broj obolelih od gripa, traži se zatvaranje vrtića i škola

Zdravstvene ustanove ostaju pri zabrani poseta pacijentima

  • 1

U Vojvodini je registrovan visok intenzitet virusa gripa i povećan broj osoba sa oboljenjenjima sličnih gripu, pa je Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o tome obavestio nadležne i na osnovu procene epidemioloških službi predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

Kako se navodi u saopštenju Pokrajinske vlade, prvi put tokom ove godine intenzitet virusa gripa iznad epidemijskog praga registrovan je na teritoriji pet okruga u AP Vojvodini, što ukazuje na široko rasprostranjenu aktivnost virusa.

Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo o svemu je obavestio Ministarstvo zdravlja, kao i Pokrajinski sekretarijat za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine - nacionalne zajednice, i na osnovu procene epidemioloških službi Instituta za javno zdravlje Vojvodine, predložio meru privremene obustave rada predškolskih i školskih ustanova.

U cilju redukcije opterećenja sistema zdravstvene zaštite, rukovodstvu svih zdravstvenih ustanova za stacionarno lečenje na teritoriji Vojvodine preporučen je nastavak primene mere zabrane ili ograničenja poseta pacijentima.

Ove mere biće na snazi dok stopa incidencije virusa i obolenja sličnih gripu ne bude ispod epidemijskog praga, dodaje se u saopštenju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima