≫ 

Jankovićima je vatra za 15 minuta progutala kuću: Tek su je renovirali, a sad su ostali bez ičega

Vatrogasci su brzo stigli, ali vatra je gutala krov. Sada su ostali zidovi, koji, pitanje koliko su upotrebljivi

  • 9
Bečej, požar, Jankovići Foto: V. Jankov/Dnevnik.rs

Za petnaestak minuta vatrena stihija odnela je sve porodici Janković iz Bečeja. Istina, zidovi su ostali, ali su natopljeni vodom od intervencije vatrogasaca, a ovih dana i kiše, tako da je veliko pitanje koliko su upotrebljivi.

Požar je izbio pola sata iza ponoći u noći između 10. i 11. februara, a domaćin Jovan za "Dnevnik" ispričao je kako je počela cela agonija.

- Majka je prva čula nešto na tavanu, ali je mislila da su miševi. Ipak, izašla je i videla kako dim kulja kroz krov. To nam je pomoglo da spasemo žive glave, ali nismo uspeli da iznesemo ni sva dokumenta, a o nameštaju, garderobi i ostalim stvarima da i ne govorim. Sve je izgorelo. Sin Branko stanuje samo nekoliko kuća dalje i odmah je javio vatrogascima, ali se vatra širila velikom brzinom - rekao je Jovan.

U kući od 80 kvadratnih metara na marginalnom delu grada Šištaku živeli su, osim Jovana i njegove majke, supruga i sestra, a sve je iz dvorišta pratio pas vezan na lancu, koji i danas čuva ostatak zgarišta.

- Vatrogasci su, svaka im čast, stigli za desetak minuta, ali vatra je gutala krov, koji je jesenas nov urađen, od rogova, letvi do zabata i opšiven olukom. Dodam li tome da je na tavanu bio stiropor, spreman za opšivanje fasade na proleće, jasno je zašto je sve nestalo takvom brzinom. Vatrogasci su odmah utvrdili da je odžak bio uzrok požara - priča Jovanov sin Branko Janković.

Kuća s nagorelim rogovima sablasno ukazuje na strahotu koja je zadesila porodicu Jovana Jankovića, u dvorištu je izbačen nagoreli nameštaj, a pored kuće, gde počinje poznata bečejska Dudara, izbačen je šut posle intervencije vatrogasaca. Nikoga nema na mestu tragedije.

Bečej, požar, Jankovići Foto: V. Jankov/Dnevnik.rs

- Prešli smo u sinovljevu kuću, a on se preselio kod tašte. Jesenas smo svu ušteđevinu dali na novu krovnu konstrukciju, oluke i PVC stolariju, a na proleće smo hteli kuću da izolujemo stiroporom. Kako sada izgleda, sve treba srušiti i graditi iz temelja. Ali, čime? Supruga i ja smo nezaposleni i živimo od minimalne majčine penzije. Danas u 9.30 sati primiće nas u Gradskoj kući predsednik opštine Dragan Tošić i u razgovoru s njim videćemo šta ćemo i kako dalje - živi u neizvesnosti Jovan Janković.

Osim lokalne samouprave, koja će sigurno pomoći, prilika je ovo ljudima dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu unesrećenoj porodici. A porodici Janković treba sve jer su ostali bez ičega.

Ko se odluči za novčanu pomoć, može je uplatiti na ime Jelisavete Janković u Unikredit banci, a broj računa je: 170-0010467743000-27. Ostale potrepštine mogu se doneti lično na pomenutu adresu ili kontaktirati Jovana Jankovića telefonom na broj 063/851-44-29.

Video: Stravičan požar u 45. bloku: Potpuno izgoreo splav na Savi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Johan

    13. februar 2020 | 10:10

    E moj prijatelju pre 6 godina voda nas mje bila do krova kuca od poplave i sve to ali opstina se nije okrenula na one kojima je stvarno trebalo pomoci nego je delila o vezi i novcanu nadoknadu i belu tehniku i kucne aparate sto je najgore nadoknadu je dobilo dosta onih kojima voda nije ni ulazila u kuce i dvorista ali to je nasa drzava propala

  • ZR

    13. februar 2020 | 10:13

    Gde je osiguranje ,nije toliko visoka cena a pomaže mnogo,sada treba pomoć nečija jer ne košta ništa.

  • Petar

    13. februar 2020 | 10:13

    Zao mi ovih ljudi ne daj boze nikome nadam se da ce im ppstina i drzava nesto pomoci...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA