• 4

Agencija za borbu protiv korupcije tražila da se dekan Veterinarskog fakulteta razreši funkcije

Teodoroviću je ta mera izrečena jer nije izbegao sukob interesa

  • 4

Agencija za borbu protiv korupcije preporučila je za razrešenje sa funkcije dekana Veterinarskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Vlade Teodorovića zato što je u toj visokoobrazovnoj instituciji zaposlio svoje dve ćerke, kumu i šuraka.

U obrazloženju za razrešenje Agencija navodi da je Teodoroviću ta mera izrečena zbog toga što je doneo odluke i rešenja i zaključio ugovore o radu i anekse ugovora o radu na osnovu kojih su njegove ćerke Spomenka Đurić i Aleksandra Nikolić, brat njegove supruge Nikola Popović i njegova kuma Branka Beraja zasnovali radni odnos na fakultetu.

Drugi razlog je što o sukobu interesa koji je imao u tim situacijama nije pismeno obavestio Agenciju za borbu protiv korupcije.

Precizirano je da je Spomenka Đurić još 2013. godine na osnovu rešenja koje je doneo njen otac zasnovala radni odnos na određeno vreme kao istraživač saradnik, a zatim je 2014. godine, po odluci koju je takođe doneo njen otac, izabrana za asistenta za užu naučnu oblast veterinarska ekonomika, što radi i danas.

U Agenciji navode da je Teodorović bio dužan da izbegne sukob interesa jer je na taj način javni interes podredio privatnom i javnu funkciju koristio za sticanje koristi za povezana lica, čime je istovremeno ugrožavao i poverenje građana u savesno i odgovorno vršenje javne funkcije, što je u suprotnosti sa Zakonom o Agenciji za borbu protiv korupcije.

Video: Hapšenje predsednika Skupštine opštine Blace

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mile

    Razrešiti ga funkcije dekana. Agencija za borbu protiv korupcije tražila da se dekan Veterinarskog fakulteta razreši funkcije.

  • Đeka

    I drugi su zapošljavali svoju decu a ne samo dekan. Šta sa njima?

  • Bivši student

    Naš fakultet je postao "Institut za majku i dete". Zapošljavaju se samo profesorska deca i rođaci po ko zna kojoj liniji. Ne bi to bilo sporno da su ta njihova deca zaista dobri studenti i koji su učili, već i završe studije preko roditeljske veze, a ostanu stručno nepismeni. Verujem da veliki deo njih ne bi znao ni organe u životinji da nabroji.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima