Kinezi su mnogo pomogli Užicu i došlo je vreme da se ovaj gradić oduži: Poslali su im 20.000 maski

Maske su poslate u grad Harbin, pobratim grada Užica

  • 4
Kina, Smrtonosni virus Foto: Tanjug/AP

Vodeći se preporukom Vlade Srbije i predsednika Aleksandra Vučića da, ko je u mogućnosti, pokuša da pomogne našem prijateljskom kineskom narodu u borbi sa epidemijom koronavirusa,Užice je uputilo paket humanitarne pomoći u kineski grad Harbin.

Gradonačelnik Užica Tihomir Petković je istakao da ovaj grad ima poseban osećaj obaveze da pomogne, s obzirom na to da je pobratim grad sa gradom Harbinom, a i zbog činjenice da je Harbin Užicu nedavno donirao oko 300 hiljada evra za rekonstrukciju sportskog centra na Pori i jednog parka, koji je u ime bratimljenja naša dva grada, nazvan "Park prijateljstva".

- Imamo i veoma dragu kinesku prijateljicu Lindu Vong koja je donirala 340 hiljada evra za završetak dečijeg vrtića na Pori, koji smo nazvali po njoj - naveo je gradonačelnik.

- Sve su to razlozi da ponudimo pomoć gradu Harbinu u onome što im je neophodno u suočavanju sa velikim problemom vezanim za korona virus i oni su nam rekli da bi od najveće pomoći bilo da im obezbedimo 20 hiljada zaštitnih maski. Juče smo 20 hiljada najkvalitetnijih maski, koje smo mogli da nađemo u našoj zemlji, poslali za Harbin. Dobili smo zahvalnost naših kineskih prijatelja i srećni smo da kao grad možemo da budemo u funkciji širenja prijateljstva sa bratskim kineskim narodom, koje je inicirao naš predsednik - rekao je Petković.

(Telegraf.rs/RINA)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gordana ,K , Reka Zlatibor

    15. februar 2020 | 13:05

    Tako se to radi .Uvek ljudima treba pomoci Ako ne mozes ne znam koliko , pomozi koliko mozes Ta saradnja uvek treba da postoji tako se stvara prijateljstvo ,i osecaj da nisi sam .

  • Bravo

    15. februar 2020 | 10:06

    Bravo! Tako se to radi!

  • Mixx

    15. februar 2020 | 11:36

    😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA