Čika Đorđe godinama čuva humke srpskih heroja, a nikad nije bio u Srbiji: Uskoro će dobiti naš pasoš

Ðorđe Mihailović se, pri poseti Ivice Dačiće "Zejtilniku" požalio da nema srpsko državljanstvo ni pasoš

  • 4
Đorđe Mihailović, Zejtilnik, Srpsko vojničko groblje u Solunu. Čuvar groblja Foto: Telegraf

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić posetio je Hilandarsku kuću u Solunu, gde se sastao sa predstavnicima manastira Hilandara, a zatim i Srpsko vojničko groblje "Zejtinlik" gde je položio venac i još jednom se poklonio senima srpskih vojnika koji su poginuli tokom proboja Solunskog fronta.

Na groblju ga je dočekao čuveni čika Ðorđe Mihailović, devedesetogodišnjak, koji već decenijama brine o humkama srpskih heroja, kao što su to pre njega činili njegov otac Ðuro i deda Savo.

Čika Ðorđe se ministru Dačiću požalio da, iako je srpskog porekla i njegova porodica decenijama brine o srpskom vojničkom groblju, on nikada nije bio u Srbiji i nema srpsko državljanstvo ni pasoš.

Dačić je obećao da će Ministarstvo pomoći da se on po ubrzanom postupku primi u srpsko državljanstvo i da mu se izda pasoš.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    25. februar 2020 | 12:30

    Živ bio čika Đorđe i Bog te čuvao.

  • Jug

    25. februar 2020 | 13:51

    Živ nam i zdrav budi.

  • Лазар

    25. februar 2020 | 17:56

    Његови преци и он сам, сад у овим годинама поготово, требало би о трошку државе да за недељу дана посети Србију, и обиђе градове, манастире и споменике које жели. Ако држава буде нема, предлог да организацију направе богатије туристичке агенције.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA