≫ 

"Dan D smo svi čekali": Mala Helena je ponovo potpuno zdrava devojčica, završila je sa terapijama

Glavna doktorka je roditeljima rekla da se ponašaju kao da bolesti nikada nije ni bilo

  • 69

Riđokosa devojčica Helena Gavran koja nas je očarala svojim osmehom i ujedinila da joj pomognemo u borbi protiv tumora na mozgu, od danas je zvanično ponovo potpuno zdrava.

 
 
 
View this post on Instagram
Lutka tatina ❤️A post shared by Radovan Gavran (@gavran_no1) on

Prelepu vest redakciji portala Telegraf.rs javila je njena tetka Jelena Isakov, koja je navela da je Helena završila sa lečenjem.

- Htela sam da vam javim da je Helena danas imala dan D, razgovor sa svojom glavnom doktorkom koja je rekla da je sve dobro, da je sve u redu. Rekla je: "Ponašajte se kao da ovo nikad nije bilo" - rekla je ushićeno Helenina tetka za portal Telegraf.rs.

Helena Gavran, Petra Đorđević, Filip Rikić Helena u bolnici u Parizu, Foto: Privatna arhiva

Navela je i da će devojčica konačno da se vrati kući za 7 do 10 dana, dok joj još malo ne ojača imunitet.

- Završila je sa lečenjem. Doći će kući kada ojača i kada joj krvna slika bude dobra. Možda će i kontrole moći da obavlja u Srbiji, kako je rekla njena doktorka - priča Jelena.

Kako sadašnji rezultati pokazuju, izgleda kao da u njenom organizmu nikada i nije bilo bolesti.

- Svi smo čekali današnji dan kada su završene sve pretrage. Treba još da joj izvade centralni venski kateter i braumile i da joj daju istoriju bolesti. Poslednje terapije je teško podnosila ali je i to izgurala - rekla je presrećna Jelena.

Heleni je, podsetimo, u avgustu prošle godine dijagnostifikovan hidrocefalus, a onda i tumor na malom mozgu. Hitno je operisana, tumor je odstranjen, ali nadu za njen dalji oporavak, budući da je tumor maligni, pružilo je lečenje u inostranstvu.

Bila je vesela i zdrava riđokosa devojčica, sve dok nije počela da povraća, biva pospana, razdražljiva i ljuta. Mislilo se da je samo ljubomorna jer je na svet došla njena najmlađa sestra, treća ćerkica u porodici.

Oktobra prošle godine došla u Pariz na lečenje u institutu Gustav Rusi. Za njeno lečenje je prikupljeno 546.000€ koji su donirali dobri ljudi iz Srbije, Republike Srpske i inostranstva.

Hrabra devojčica nijednog trena nije klonula duhom, a početkom januara objavljen je i video kako u Parizu, dok joj je priključena infuzija, igra sa mamom uz "Mile voli disko".

Video: Hrabra Helena u bolnici u Parizu: Igra kolo dok prima terapiju

(M. L./D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA