≫ 

Uhapšen napadač na novinara Jugmedije: Posle privođenja stigle nove pretnje

Udruženje novinara Srbije (UNS), Poverenica za ravnopravnost i Inicijativa mladih za ljudska prava osudili su jučerašnji napad na novinare

  • 4
protest srednjoškolaca, Leskovac Protest u Leskovcu, Printskrin: Youtube/juGmedia

Nakon jučerašnjeg protesta zbog lažne vesti da će u Leskovcu biti organizovana gej parada, u čitavoj gunguli napadnut je i novinar lokalnog portala Jugmedia Dragan Marinković. Napadač je uhapšen, ali pretnje ne prestaju.

Nakon privođenja D. S, inače, kako se nezvaično saznaje, pripadnika navijačke grupe "Vukovi" iz Leskovca, novinaru koji je tokom protesta fizički napadnut i oboren na trotoar, stižu pretnje u komentarima na vesti o protestu, prenosi Jugmedia.

Pretnja u vidu komentara upućenog novinaru je "da ga je preterao i da mu je to kraj", kao i "da će biti biven". Takođe, jedan od aktivista Dveri u ovom gradu vređao je novinara i nazivao ga pede*om.

Udruženje novinara Srbije (UNS), Poverenica za ravnopravnost i Inicijativa mladih za ljudska prava osudili su jučerašnji napad na novinare kao i iskazanu netoleranciju na a protestu srednjoškolaca zbog lažne najave prajda u tom gradu.

Poverenica Brankica Janković napisala je na svom Tviter nalogu da osuđuje napade na novinare na protestu srednjoškolaca u Leskovcu zbog navodnog održavanja Parade ponosa.

- Incidenti i protest pokazuju neophodnost efikasnog i kontinuiranog rada sa mladima na poštovanju ljudskih prava i prihvatanju različitosti svakog pojedinca - zaključila je ona.

Jučerašnje incidente osudili su i gradski odbori opozivione Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana.

Sa druge strane, ni jedna nevladina ogranizacija koja se bavi ljudskim pravima u ovom gradu nije se oglasila povodom jučerašnjih incidenata.

Video: Napad na Prajd info centar u Beogradu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Б 018

    3. mart 2020 | 09:48

    Као што ми не истичемо своју "нормалност" тако и они немој да истичу своју "различитост", и неће бити никаквих проблема. У супротном нисам сигуран у исход колко год да сам мирољубив?!?!

  • Ниш

    3. mart 2020 | 11:09

    Србија србима! Туђе нећемо, своје не дамо!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA