• 2
 ≫ 

Razgovor u Vladi o pitanju nestalih beba: Na sastanak sa premijerkom nisu došla dva udruženja

 ≫ 

- Ne možemo da ispravimo propuste koji su ranije učinjeni, ali preuzimamo odgovornost za sve što se bude radilo u budućnosti - poručila je premijerka

 • 2
Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima nekoliko udruženja roditelja nestalih beba, sa kojima je razgovarala o daljoj saradnji i primeni Zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Beogradske grupe roditelja nestalih beba, Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i Udruženja "Nestale bebe Beograda", predstavnici Inicijative A11 i Komiteta pravnika za ljudska prava, kao i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić izrazila je žaljenje što sastanku ne prisustvuju predstavnici Udruženja roditelja nestalih beba Srbije i Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine, koji su takođe bili pozvani. Ona je podvukla da je Vlada Srbije otvorena za nastavak saradnje i što bolju komunikaciju sa svim udruženjima roditelja.

Brnabić je rekla da je prioritet formiranje Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, koja je usaglašena amandmanima na zakon neposredno pre njegovog usvajanja.

Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

- Ne možemo da ispravimo propuste koji su ranije učinjeni, ali preuzimamo odgovornost za sve što se bude radilo u budućnosti - poručila je premijerka.

Predstavnici Beogradske grupe roditelja nestalih beba, Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i Udruženja "Nestale bebe Beograda" rekli su da je usvajanje novog zakona prvi i važan korak koji je napravljen i da su spremni za dalju saradnju sa svim nadležnim državnim organima. Takođe, predstavnici Inicijative A11 i Komiteta pravnika za ljudska prava istakli su da su spremni da podrže ceo proces, uključujući i budući rad na izmenama i dopunama i unapređenju zakona.

Video: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

 • JA 035

  6. mart 2020 | 17:05

  Minimum u zakonu treba da bude da je ovi krivično delo i da istragu treba da radi policija,ako roditelj proda bebu je kaznjivo ali ako tu bebu proda zdravstveni radnik onda nije.

  4
  0

  Podelite komentar

 • BG 2

  6. mart 2020 | 19:02

  Imam utisak da politika sve to hoće da zataška,da roditelje nečim smiri na politički način bez uključivanja policije i pravosuđa,mnogo toga se na ovakav način reši .

  3
  0

  Podelite komentar

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA