• 2

Razgovor u Vladi o pitanju nestalih beba: Na sastanak sa premijerkom nisu došla dva udruženja

- Ne možemo da ispravimo propuste koji su ranije učinjeni, ali preuzimamo odgovornost za sve što se bude radilo u budućnosti - poručila je premijerka

  • 2
Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima nekoliko udruženja roditelja nestalih beba, sa kojima je razgovarala o daljoj saradnji i primeni Zakona o utvrđivanju činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji.

Sastanku su prisustvovali predstavnici Beogradske grupe roditelja nestalih beba, Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i Udruženja "Nestale bebe Beograda", predstavnici Inicijative A11 i Komiteta pravnika za ljudska prava, kao i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo, Ministarstva pravde i Ministarstva unutrašnjih poslova.

Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

Premijerka Brnabić izrazila je žaljenje što sastanku ne prisustvuju predstavnici Udruženja roditelja nestalih beba Srbije i Udruženja roditelja nestalih beba Vojvodine, koji su takođe bili pozvani. Ona je podvukla da je Vlada Srbije otvorena za nastavak saradnje i što bolju komunikaciju sa svim udruženjima roditelja.

Brnabić je rekla da je prioritet formiranje Komisije za prikupljanje činjenica o statusu novorođene dece za koju se sumnja da su nestala iz porodilišta u Republici Srbiji, koja je usaglašena amandmanima na zakon neposredno pre njegovog usvajanja.

Ana Brnabić

Foto: Vlada RS/Slobodan Miljević

- Ne možemo da ispravimo propuste koji su ranije učinjeni, ali preuzimamo odgovornost za sve što se bude radilo u budućnosti - poručila je premijerka.

Predstavnici Beogradske grupe roditelja nestalih beba, Udruženja "Za istinu i pravdu o bebama" i Udruženja "Nestale bebe Beograda" rekli su da je usvajanje novog zakona prvi i važan korak koji je napravljen i da su spremni za dalju saradnju sa svim nadležnim državnim organima. Takođe, predstavnici Inicijative A11 i Komiteta pravnika za ljudska prava istakli su da su spremni da podrže ceo proces, uključujući i budući rad na izmenama i dopunama i unapređenju zakona.

Video: Doživeli su najveći strah roditelja, neko im je ukrao bebe

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BG 2

    Imam utisak da politika sve to hoće da zataška,da roditelje nečim smiri na politički način bez uključivanja policije i pravosuđa,mnogo toga se na ovakav način reši .

  • JA 035

    Minimum u zakonu treba da bude da je ovi krivično delo i da istragu treba da radi policija,ako roditelj proda bebu je kaznjivo ali ako tu bebu proda zdravstveni radnik onda nije.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima