≫ 

Neko bi da zaradi na osnovcima: Prevara vreba na instagramu, a tiče se male mature

Ostavljanje ličnih podataka sumnjivim aplikacijama može da vam stvori veliki problem

  • 0
Mala matura poruka Printskrin: Instagram/8osmaci

Prošlogodišnji skandal na maloj maturi neki već sada koriste da bi zaradili. Na instagramu se pojavila nova zamka u kojoj se traži od učenika da ostave svoj broj telefona kako bi pročitali lažnu vest o tome da će test biti ponovo provaljen.

Provala testa iz male mature bila je i te kako stresna za učenike koji su je polagali. Nakon skandala na testu iz matematike usledilo je odlaganje srpskog i kombinovanog testa. Neki su tako iskoristili još dan-dva vremena da se spreme, ali sve oči bile su uprte u društvene mreže i svi su se pitali hoće li procuriti još neki test?

Sada, kad zadaci nisu ni spremljeni ni odštampani, kada se mali maturanti tek pripremaju i mnogi vredno uče za testove, neko je na instagramu plasirao i sponzorisao lažnu vest koja se završava upitnikom: "Prijemni za osmake biće ponovo provaljen?. Kako znaš? Klikni dole odmah da pročitaš o čemu se radi".

A onda, sledi zahtrev "Samo unesi svoj broj mobilnog telefona i pritisni Next".

Svi koji su toliko znatiželjni moraju da znaju neke stvari: Zbog prošlogodišnje provale male mature vodi se sudski postupak protiv radnika štamparije, testovi još nisu pripremljeni, a kod izrade, štampe i distribucije testova primenjuju se stroga pravila zaštite. I na kraju, sistem će nakon prošlogodišnje greške sigurno biti još rigorozniji.

A ostavljanje ličnih podataka sumnjivim aplikacijama može da vam stvori veliki problem.

(J. S. / M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA