Predrag Kon: Krajnje je vreme da stigne zaštitna oprema svim zdravstvenim ustanovama

Od početka epidemije su građani sledili njegova uputstva

  • 29
Predrag Kon, korona virus Foto: Milena Đorđević, Tanjug/AP

Eminentni srpski epidemiolog Predrag Kon, koji je od početka epidemije korona virusa u svetu davao preporuke i tumačio način na koji se razvija, ocenio je večeras da je "krajnje vreme" za nabavku zaštitne opreme.

Kon je u jeku epidemije u svetu, a u danu kada je potvrđen drugi slučaj zaraze u Srbiji na svom Fejsbuk profilu ostavio poruku.

- Krajnje je vreme da stigne zaštitna oprema svim zdravstvenim ustanovama - poručio je.

Predrag Kon Foto: Facebook Printskrin/ Predrag Kon

Prema poslednjim podacima više od 3.890 osoba u svetu umrlo je od posledica novog korona virusa Covid-19, a više od 111.000 je zaraženo. Ozdravilo je 62.000 ljudi.

Vlasti u Italiji donele su odluku da blokiraju 15 provincija u toj državi, kako bi sprečile dalje širenje zaraze. Međutim, u poslednjih 24 sata zabeleženo je čak 133 smrtnih slučajeva, pa je broj mrtvih u Italiji skočio na 366.

Inače, prvi slučaj u Srbiji potvrđen je 6. marta. Reč je o muškarcu (43) iz Bačke Topole koji se najpre lečio u Subotici, a koji je zbog skokova temperature prebačen u Klinički centar Vojvodine, u Novom Sadu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zak

    9. mart 2020 | 23:13

    Do pre neki dan doktore tvrdili ste da korona virus nije nista opasniji od obicnog gripa i sada nam kazete da je krajnje vreme da sve nase bolnice moraju biti spremne, zar one nisu vec spremne.

  • Pa 63

    9. mart 2020 | 22:58

    E, moj doktore, gosti u kuci a ti tek ides u nabavku! Opet kasnimo, bilo je pitanje dana i sata kad ce virus doci a vi tek sada dostavljate opremu! Vidi se kako cuvate svoje lekare, kako da vam mi pacijenti verujemo! Stizu vesti koliko je doktora zarazeno u svetu a vi tek planirate da dostavite opremu, sramota!

  • bu

    9. mart 2020 | 23:45

    Dragi doktore krajnje vreme je odavno proslo! Koliko je neozbiljno shvacena situacija sa ovim virusom , bice vam jasno vrlo brzo!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA