≫ 

Nakon 4 dana, bolnica u kojoj je bio smešten prvooboleli od korone, još se nije obratila građanima

I. Đ. (43) iz Bačke Topole hospitalizovan je u subotičkoj bolnici odakle je prebačen u Klinički centar Vojvodine

  • 2
Opšta bolnica Subotica Foto: bolnicasubotica.com

Korona virus je stigao u Srbiju 6. marta, a prvooboleli je preduzetnik I. Đ. (43) iz Bačke Topole koji je, nakon što je ustanovljeno da je zaražen, bio zbrinut u Opštoj bolnici Subotica. Tako se ova zdravstvena ustanova u Srbiji "upisala" kao prva na listi koja je hospitalizovala pacijenta zaraženog od smrtonosnog virusa, ali se povodom ovog slučaja nijednom nije oglasila, čak ni na svom zvaničnom sajtu.

Naime, na veb stranici Opšte bolnice Subotica poslednje obaveštenje objavljeno je 14. februara i tiče se sastanka Etičkog odbora. Posle ove informacije, nijedna vest nije osvanula na sajtu, čak ni ona da je u ovu zdravstvenu ustanovu primljen pacijent oboleo od korona virusa.

Zašto je to tako, odnosno zbog čega nema javnih navoda o zaraženom pacijentu, pokušali smo da saznamo od direktora Opšte bolnice Subotica.

Tamo nam je rečeno da se subotička Opšta bolnica neće oglašavati jer je sve što je neophodno, kako navode, saopšteno na sajtu Ministarstva zdravlja.

- Oni su se oglasili povodom pacijenta koji je primljen kod nas na jedan dan. Mi nećemo ići ni sa kakvim saopštenjem niti ćemo išta objavljivati na sajt jer sve već postoji na sajtu Ministarstva zdravlja - navode iz bolnice za Telegraf.

Subotička bolnica Poslednja novost na sajtu Opšte bolnice Subotica objavljena je 14. februara, Printskrin: bolnicasubotica.com

Na pitanje da li je neko od lekara i medicinskog radnika u karantinu, odnosno izolaciji, zbog sumnje na korona virus, iz bolnice navode da nisu dobili zvanične informacije da je neko od zaposlenih izolovan.

Podsetimo, I. Đ. se zarazio tokom boravka kod sestre u Budimpešti. Čim je osetio simptome, on se samoizolovao. Decu je poslao na selo, a on je ostao samo sa suprugom, te se i javio lekarima. S obzirom na prirodu bolesti, testirani su svi koji su bili sa njim u kontaktu.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    10. mart 2020 | 23:02

    Isto tako, ministarstvo zdravlja nas NE obaveštava o gradovima u kojima se pojavio virus. Zašto?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA