≫ 

U Srbiju sleteo avion iz Italije samo nekoliko sati nakon odluke Vlade: Strancima zabranjen ulazak

Strancima je odbijen ulazak u zemlju, pa je 10 putnika i dalje na Aerodromu, a 29 građana Srbije je prošlo kontrolu

  • 79
Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu Foto: D.K./Telegraf.rs

U 14.05 sleteo je avion Rajan era iz Bergama na niški aerodrom "Konstantin Veliki" - saopštila je Ivanka Stanisavljević, portparol ove vazdušne luke.

Za sada nema informacija koliko je putnika bilo u avionu, s obzirom na to da ovaj podatak može da pruži samo aviokompanija. Kako saznajemo, njima je dozvoljeno sletanje jer su bili u proceduri poletanja pre nego što je stupila na snagu odluka Vlade Srbije o zabrani ulaska u Srbiju putnika iz zemalja koje su najviše pogođene korona virusom.

Na aerodromu "Konstantin Veliki" pojačane su mere nadzora putnika koji sleću u Niš.

Slađana Veličković, sanitarni inspektor, kazala je da upravo kontroliše ljude koji su stigli iz Bergama, te da ne može da govori za medije, i za dalje informacije nas je uputila na Ministarstvo zdravlja.

Kako se novinar Telegrafa uverio, dosadašnja kontrola je podrazumevala da svaki putnik prolazi pored termovizijske kamere koja mu je merila temperaturu, a dodatna kontrola obavljana je daljinskim termometrom, ali nije registrovan nijedan sumnjiv slučaj.

Stranci iz Milana ne mogu u Srbiju

Pošto je strancima koji dolaze iz žarišta infekcije korona virusom zabranjen ulaz u Srbiju, 10 putnika je i dalje na Aerodromu, a 29 građana Srbije je prošlo aerodromsku konrolu.

Građani Srbije upućeni su na kućnu samoizolaciju, što je uobičajena procedura.

Oglasili se iz Aerodroma Srbije

Na osnovu odluke Vlade Republike Srbije o proglašenju bolesti COVID 19, Aerodromi Srbije obaveštavaju putnike da će svi letovi iz Niša ka Italiji i Švajcarskoj sa Aerodroma Konstantin Veliki u Nišu i obrnuto, do daljnjeg biti suspendovani – saopštili su Aerodromi Srbije.

Putnicima se preporučuje da se za detaljnije informacije o načinu ostvarivanja svojih prava obrate kompanijama. Aerodromi Srbije obaveštavaju javnost da je na letu FR 4671 iz Bergama u Niš doputovalo 39 putnika, od kojih su 10 strani državljani kojima je privremeno zabranjen ulazak u Republiku Srbiju.

Video: Kako izgleda kontrola putnika zbog korone na aerodromu u Nišu

(D. K.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    10. mart 2020 | 15:25

    Ne igrajte se. Svi putnici koji su sleteli iz Italije u izolaciju. Italija najbolje razume šta ih je snašlo.

  • Biljana

    10. mart 2020 | 16:48

    Sve putnike naše državljane koji dolaze iz Italije, Kine i drugih rizicnih podrčja treba staviti u karantin.

  • Nišlija

    10. mart 2020 | 16:09

    Sada ih pustite da nam šetaju po gradu pa da zaraze ceo Niš. Pa ne mogu da verujem da je ministarstvo zdravlja toliko neodgovorno pa vi ste gori od neozbiljnih Italijana koji to na vreme nisu ozbiljno shvatili pa sada imaju petsto mrtvih i skoro deset hiljada zaraženih. Sve ih izolovati pa jeste li ljudi normalni da pustite avion da sleti iz Bergama a oni proglasili karantin u celoj zemlji. Kakve termoviziske kamere to su i u Italiji imali zadnja dva meseca pa sada vidimo rezultate istih. Samo izolacija je delotvorna sve ostalo su napouzdane metode i prazne priče za lakoveran narod. Nedajte im da zaraze ceo Niš.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA