≫ 

Još jedan slučaj korona virusa u Srbiji: Broj obolelih se popeo na pet

U Srbiji je sada zaraženo pet osoba

  • 37
Korona virus epruveta Foto; Tanjug/AP

U Srbiji je registrovan još jedan slučaj korona virusa, što znači da se broj obolelih popeo na pet.

Do 18 sati 10. marta, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 117 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja,

Od poslednjeg izveštaja do 18 časova testirani su uzorci devet osoba od kojih je jedan bio pozitivan, a osam negativnih na novi korona virus, saopštilo je Ministarstvo zdravlja.

Peta osoba u Srbiji sa korona virusom zarazila se od istog izvora kao i dve devojke iz Beograda kod kojih je prethodno otkriven virus, potvrđeno je za Telegraf.rs. U pitanju je muškarac iz prestonice koji je takođe bio u kontaktu sa ženom iz Švajcarske. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus. Pacijent se oseća dobro.

Ispituje se ko je još bio u kontaktu sa tom ženom.

Direktor Infektivne klinike u Beogradu rekao je za RTS da su zaraženi pacijenti u Srbiji stabilno, da imaju simptome respiratorne infekcije i povušenu temperaturu.

Sve informacije o korona virusu u Srbiji nalaze se na sajtovima Ministarstva zdravlja i Instituta za javno zdravlje Batut", www.zdravlje.gov.rs i www.batut.org.rs, kao i na novom sajtu posvećenom samo ovom virusu www.covid19.rs.

U svetu je zabeleženo više od 4.000 smrtnih slučajeva od novog korona virusa, a obolelo je više od 115.000 ljudi. Kakva je trenutno situacija, pratite uživo na našem blogu.

Video: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan

    10. mart 2020 | 18:33

    Zatvarajte skole i vrtice sta cekate?? Jel treba da udje virus u kolektiv odnosno u skole i vrtice, pa posle da bude kuknjava? Prevencija, ne lecenje! Makedonija i Rep. Srpska vrse prevenciju, a sta mi radimo? Da peremo ruke sapunom? Hvala ministarstvu na savetu, nismo znali za sapun.

  • G

    10. mart 2020 | 18:40

    Neozbiljno i neodgovorno ponasanje institucija u drzavi. Sad kad krane,ne daj Boze da bude kao u Italiji. A nasi ljudi su neodgovorni ne misle ni o sebi a pogotovo o drugima. Drzavo zatvori vrtice,skole,diskoteke,zabrani javna okupljanja! Cuvajmo zivote,sve drugo nije toliko dragoceno. Hitno reagovanje vlasti! A koliko ce ih biti u Nisu? Neozbiljni smo.

  • Ana

    10. mart 2020 | 18:29

    Ma sjajno do sutra ce ih biti jos toliko, a onda ludilo, samo da se provetravamo I peremo...... Strasno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA