Srpkinja iz Lugana šetala Nišom i kroz Kragujevac: Putanja obolele koja je zarazila sedmoro koronom

* Srbija ima ukupno 12 obolelih od korona virusa * U Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu je šestoro zaraženih, u KC Niš - četiri pacijenta, a u Kliničkom centru Vojvodine - dva

  • 41
Italija, Korona virus, prazne ulice Foto: Tanjug/AP

U Srbiji ima 12 slučajeva obolelih od korona virusa, a kako saznaje Telegraf.rs, najveći broj obolelih, njih sedmoro, zarazila je Nišlijka koja živi u Luganu, a koja je nedavno boravila u rodnom Nišu.

Ona je zarazila dve devojke, za koje je juče objavljeno da su zaražene, i još pet osoba za koje je jutros potvrđeno da imaju covid 19.

Naš dobro upućeni izvor iz visokih zdravstvenih krugova koji trenutno aktivno vodi borbu protiv korone kaže da se žena iz Lugana, dok je boravila u Nišu a nije znala da je zaražena, nije šetala samo tim gradom.

- Ona je tokom boravka u Srbiji bila i u Kragujevcu - navodi naš izvor.

Izvor najvećeg broja obolelih, nije, kako se piše na društvenim mrežama potekao ni sa kakvog seminara u Nišu. Izvor je ova žena koja je da je bolesna od novog virusa, saznala tek po povratku u Švajcarsku.

U niškom Kliničkom centru nalazi se četiri pacijenta kod kojih je potvrđen virus korona, u Klinici za infektivne i tropske bolesti u Beogradu ih je šestoro, dok su dva pacijenta u Kliničkom centru Vojvodine.

Novi korona virus u Srbiji je od petka, 6. marta.

Do sada su na ovaj virus tu Institutu "Torlak" testirani uzorci 130 osoba.

VIDEO: Sledite uputstva Ministarstva zdravlja i smanjite rizik od zaraze korona virusom

(Lj. R. -  lj.racic@telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    11. mart 2020 | 11:03

    Adjite je i uhapsite, to je cisto ludilo da se ljudi ne testiraju a zive u podrucjima koji su zarazeni! Hapsiti sve ne odgovorne i zatvoriti granice na jedno vreme, nema ulaska ni izlaska nikome dok se ovo ne obuzda malo!

  • Nina

    11. mart 2020 | 11:10

    Došli su nam prijatelji iz Švajcarske jer su dobili naredbu da rade od kuce. Došli u SR da završe neki svoj poslic. Pozvali mene i supruga da se vidimo. Odbili smo bez razmišljanja. O da volela bi da se naljute zbog toga da im saopštim sve šta mislim o tom njihovom sebičluku.

  • 🤿

    11. mart 2020 | 10:47

    Došla sa namerom!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA