≫ 

Oglasio se Klinički centar u Nišu: Poznato stanje četvoro obolelih od korona virusa

Oni su smešteni u potpunu izolaciju

  • 52
Korona virus, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Četvoro pacijenata, kod kojih je potvrđeno prisustvo korona virusa, primljeno je na Kliniku za infektivne bolesti KC Niš i odmah su, sledeći propisane algoritme i procedure, smešteni u potpunu izolaciju, navode iz KC Niš.

Kako dodaju, svi pacijenti su stabilno i nisu životno ugroženi.

- Lekari će narednih dana, budno pratiti njihovo zdravstveno stanje - navode u niškom Kliničkom centru.

Podsetimo, do sada je u Srbiji registrovano 12 slučajeva korona virusa.

Užičanka negativna na korona virus

Nakon što je četrdesetogodišnja žena primljena u užički Zdravstveni centar sa simptomima sličnim korona virusu i njeni uzorci poslati u Institut Torlak u Beogradu, dobijeni su negativni rezultati, prenosi RINA.

- Pacijentkinja nema korona virus, dobro se oseća i nema visoku temperaturu. Ona je prva koja je primljena sa sumnjom da je zaražena, ali narednih dana sigurno će biti još pacijenata, prvenstveno onih koji se vraćaju sa putovanja iz inostranstva. Međutim, nema mesta za paniku - rekla je Danijela Vasiljević pr Zdravstvenog centra u Užicu.

Pacijentkinja koja je primljena u užičku bolnicu doputovala je iz Egipta i jedina je osoba u  koja je testirana na korona virus u ovom gradu, a pre nekoliko dana testiran je i jedan muškarac u čačanskoj bolnici, a rezultati su takođe bili negativni.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Korona

    11. mart 2020 | 11:47

    Žena iz Švajcarske koja je bila u Nišu na seminaru je bila na Elektronskom fakultetu, kada već niko neće da objavi, i devojke koje su zaražene su sa tog fakulteta i ko zna koliko potencijalnih zaraženih još ima....

  • manja

    11. mart 2020 | 10:48

    Podrska za tim nasih lekara koji su sada na ozbiljnom zadatku. Drzava odgovorno pristupa, prati situaciju i preduzima mere. Dobro je sto su zabranjeni skupovi i ulazak ljudi iz ovih ugrozenih zemalja: Italije, Svajcarske, Irana...

  • BIBI

    11. mart 2020 | 14:33

    Najbitnije da je stanje pacijenata stabilno, i da su van životne opasnosti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA