• 0

Korak smo bliže uvođenju Amber alerta: Ministarstvo pravde preuzelo vodeću ulogu za izradu zakona

Predstavnici Ministarstva pravde su se sastali i sa predstavnicima Fondacije "Tijana Jurić", koja je i pokrenula inicijativu za uvođenje "Amber alerta"

  • 0

Ministarstvo pravde preuzelo je koordinacionu i vodeću ulogu za izradu zakona kojim će se regulisati način uvođenja i funkcionisanje "Amber alerta", koji treba da doprinese efikasnijem i bržem pronalaženju nestale dece.

Ministarstvo pravde je pre nekoliko dana formiralo mešovitu Radnu grupu, koju, pored predstavnika Ministarstva pravde, čine i predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova.

Radna grupa biće proširena i na predstavnike Ministarstva kulture i informisanja i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.

Tokom izrade teksta zakona biće konsultovani i u sam proces uključeni predstavnici medija, kao jednog od najbitnih faktora za uspešno funkcionisanje tog alarma.

Predstavnici Ministarstva pravde su se sastali i sa predstavnicima Fondacije "Tijana Jurić", koja je i pokrenula inicijativu za uvođenje "Amber alerta". Na sastanku je iskazana nedvosmislena podrška Ministarstva pravde i cele države uvođenju alarma, u cilju bolje i efikasnije zaštite dece.

Sistem Amber alert bi podrazumevao da kada se desi nestanak deteta, mediji prekinu emitovanje programa, prikažu fotografije, informacije gde je dete viđeno poslednji put, šta je nosilo, da svi mobilni operateri pošalju SMS i MMS poruku sa tim informacijama, da benzinske pumpe imaju te informacije na svojim LED ekranima, kao i trgovinski lanci u kojima je to moguće.

Video: Amber alert sistem - pomoć u pronalaženju nestale dece

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima