Toplica se žalio da je otpušten iz bolnice zbog slika buđi u sobi. Dobili smo odgovor direktora

U pitanju je interno odeljenje, sa koga je Toplica izašao, kako kaže, sa nesnosnim bolovima

  • 12
Bolnica Požarevac, Toplica Krstić Foto: Privatna arhiva

Zid prepun buđi i vlage, u bolesničkoj sobi Požarevačke bolnice - to je slika koju je u javnost izneo pacijent Toplica K. iz Boževca kod Malog Crnića. To ne bi bilo ništa neobično, da pacijent nije optužio bolnicu da su ga otpustili iz bolnice samo zato što je pokazao u kakvim uslovima se leči.

- Nakon objavljenih slika, 5. marta ujutru, obezbeđenje bolnice me je legitimisalo i od mene zatražilo da obrišem sve slike iz telefona koje sam napravio, ili će u protivnom protiv mene biti podneta prekršajna prijava. Ja sam odbio da obrišem slike, i nakon pola sata je došao doktor kod mene koji mi je dao otpusnu listu u kojoj je napisano da sam pušen jer sam se oporavio, mada to nije tako - požalio se Toplica portalu TPK news.

Kako kaže za Telegraf, i sam bi mislio da se oporavio - kako piše u otpusnoj listi, da nije načuo na hodniku da su slike i njegov otpust zapravo povezani.

Bolnica Požarevac, Toplica Krstić Foto: Privatna arhiva

U pitanju je interno odeljenje, sa koga je Toplica izašao, kako kaže, sa nesnosnim bolovima zbog kojih koristi nitro glicerin, jer ne zna šta da radi i gde da ide, a nakon svega nema poverenja u ovu bolnicu.

Međutim, kako je za "Telegraf.rs" kazao direktor ove bolnice dr Danko Nikolić, otpust pacijenta nema nikakve veze sa fotografijama koje su objavljene.

- Pacijent Toplica K. je primljen u Opštu bolnicu Požarevac 2. marta zbog bola u grudima. Imajući u vidu naročito činjenicu da je preležao akutni infarkt miokarda krajem 2019. godine, za vreme hospitalizacije urađeni su svi pregledi i dijagnostika, predviđeni vodičem dobre kliničke prakse. Kako su svi nalazi bili uredni, a stanje pacijenta dobro, nadležni lekar, specijalista interne medicine i subspecijalista kardiologije, predvideo je otpust za 5. mart - objasnio je direktor.

Bolnica Požarevac, Toplica Krstić Foto: Privatna arhiva

Iako objava fotografije nema veze sa odlukom o daljem lečenju, kako tvrdi direktor, sporno je bilo i postupanje obezbeđenja.

- Obajvljivanje fotografije bolesničke sobe na društvenoj mreži, nije uticalo na njegov otpust. Radnici obezbeđenja bolnice postupali su u skladu sa zakonskim i profesionalnim obavezama. Kako bi se ispitale sve dodatne okolnosti u vezi sa ovim slučajem, formirana je komisija sa zadatkom da utvrdi činjenično stanje - dodaje direktor.

Ne krijemo ništa

Direktor priznaje da u bolnici postoje problemi sa uslovima smeštaja, koje nastoje da reše, ali da išta ne kriju.

Bolnica Požarevac, Toplica Krstić Foto: Privatna arhiva

- Uprava bolnice čini sve da uslove za boravak pacijenata i lečenje u našoj ustanovi dovede u pristojno stanje, što potvrđuju stalni radovi na adaptaciji soba, toaleta i drugih prostorija. U skorije vreme trebalo bi da otpočnu i radovi na kompletnoj rekonstrukciji Opšte bolnice Požarevac uz pomoć Kancelarije za javna ulaganja Vlade Srbije - objašnjava direktor Nikolić.

(M. B./ J.V.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vodolijax

    11. mart 2020 | 21:14

    Nešto ne verujem ovom direktoru a i ovaj istetovirani ne izgleda mi kao neka cvećka.....

  • Sad je

    11. mart 2020 | 22:59

    To zlatno doba..zamislite tek da smo u mulju nekom kako bi tek izgledale slike

  • Ha

    11. mart 2020 | 21:49

    Srbija 😂😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA