≫ 

Od ponedeljka bez nastave u školama na KiM zbog korone

Sutra u toku dana, u školskim ustanovama na KiM će biti održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite, koje treba preduzeti kako bi najmlađi bili zaštićeni

  • 3
Kosovska MITROVICA IZBORI GRAĐANI Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Od ponedeljka, 16. marta, u srpskim sredinama na Kosovu i Metohiji, odnosno u mreži obrazovnih ustanova Srbije na KiM, biće obustavljena nastava zbog situacije sa korona virusom, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Ðurić je istakao da je Vlada Srbije takvu odluku donela imajući u vidu specifičnu situaciju na KiM i da, kako kaže, zdravstveni sistem izvan srpskih sredina nije razvijen i pouzdan.

- Imajući u vidu da ne možemo da se oslonimo na pouzdanost privremenih institucija samouprave u Prištini, imajući u vidu otežano snabdevanje izazvano taksama od 100 odsto na srpsku robu, kao i bezbednosne razloge, počev od ponedeljka, 16. marta u srpskim sredinama na KiM, u mreži obrazovnih ustanova Srbije na KiM, biće obustavljena nastava - rekao je Ðurić za Tanjug.

On je istakao i da će zdravstvene ustanove Srbije na KiM biti otvorene za sve pacijente, bez obzira na nacionalnost, ukoliko se za tako nečim pojavi potreba.

- Ovo je vreme da pokažemo solidarnost, slogu i da pružimo jedni drugima podršku, ohrabrenje i pomoć. Uveren sam u to da ćemo iz ovoga izaći snažno, odgovorno i na najbolji mogući način, čuvajući jedni druge - rekao je Ðurić.

On je napomenuo da će sutra u toku dana, u školskim ustanovama na KiM biti održan javni čas, odnosno predavanje o higijenskim merama i načinima zaštite, koje treba preduzeti kako bismo zaštitili najmlađe, i sebe, od izloženosti obolevanju.

Na Kosovu i Metohiji do sada nije registrovan nijedan slučaj zaraze koronavirusom.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA