≫ 

Glas Amerike se izvinio zbog lažne informacije o smrtnom slučaju od korona virusa u Srbiji

Glas Amerike uputio izvinjenje zbog objavljivanja lažne vesti da je jedna osoba u Srbiji preminula od korona virusa

  • 2
Korona virus Foto: Tanjug/AP

Glas Amerike objavio je lažnu vest da je jedna osoba u Srbiji preminula od korona virusa, a danas je zbog toga objavio izvinjenje javnosti.

- Redakcija Glasa Amerike na srpskom jeziku izvinjava se zbog vesti koja je juče oko 10 minuta greškom bila postavljena na našoj veb stranici - GlasAmerike.net. Netačna vest glasila je da Glas Amerike nezvanično saznaje da je u Srbiji zabeležen prvi smrtni slučaj od koronavirusa - navodi se u izvinjenju koje je objavljeno na sajtu.

Glas Amerike ističe da žali što je deo javnosti doveo u zabludu, posebno u trenutku kada je ceo svet u stanju velike zabrinutosti zbog koronavirusa.

Ukazuje na to da je zato danas, možda i više nego ikada ranije, izuzetno važno objavljivati tačne i proverene informacije, što je, kako se navodi, princip rada Srpskog servisa Glasa Amerike u dosadašnjih skoro 77 godina postojanja.

U tekstu se podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom konferencije za novinare u četvrtak apelovao da se ne šire lažne vesti i da ljudi ne nasedaju na njih.

- Molim vas da se nikada više ne dogodi da dva dana moramo da se izvinjavamo ljudima da njihovi bližnji nisu stradali, jer je Glas Amerike objavljivao i društvene mreže prenosile da su neki umrli. Molim da se ne šire laži - rekao je Vučić.

Video: Vučić: Srbija u ovom trenutku ima 1.008 respiratora, za 25 dana još 500

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Prizrenac

    6. maj 2020 | 20:11

    Nema potrebe za izvinjenje. Navikli smo na to od glasova iz Amerike, pa i čitavog Zapada. To sam i lično doživeo. Samo vi radite svoj posao.

  • ?

    14. mart 2020 | 20:21

    Neslusajte glas Amerike slušajte glas Rusije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA