≫ 

Lončar otkrio iz kojih mesta su pacijenti: Polovina od broja zaraženih koronom u srpskim bolnicama

Jedan od pacijenata na respiratoru, druga polovina obolelih na kućnom lečenju

  • 41

Na večeras održanoj konferenciji povodom praćenja situacije u vezi sa korona virusom u Srbiji ministar zdravlja Zlatibor Lončar otkrio je da je pola od ukupnog broja obolelih smešteno u bolnice. Posle večerašnjeg preseka, utvrđena je infekcija virusom Covid-19 kod 46 osoba, a 23 pacijenta su hospitalizovana.

Rečima mintstra Lončara, jedan od pacijenta je na respiratoru.

Imamo 12 pacijenata na infektivnoj klinici u KC, nisu na respiratoru. U Novom Sadu ima četiri pacijenta, od toga jedan na respiratoru. Imamo jednog u Pančevu, dobrog opšteg stanja, zatim pet u Nišu i jednog u Kragujevcu - rekao je ministar dodajući da su ostali na kućnom lečenju.

Ocenio je i da je to dobro, te da su i dalje na praćenju, pa se u slučaju eventualnog pogoršanja može desiti da i oni budu upućeni na kliničko lečenje.

Lončar je upozorio i da je za nepoštovanje karantina predviđena zakonska kazna u trajanju od tri meseca do tri godine, te da je reč o neodgovornosti i prema svom i prema tuđem zdravlju.

Ujedno, otkrio je da je najveći broj zaraženih iz Beograda.

- Imamo pacijente iz Kikinde, Zrenjanina, Novog Sada, Pančeva, najviše iz Beograda, iz Kragujevca, Čačka, Niša. Eto, to su mesta iz kojih su pacijenti - pobrojao je.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Savesna

    14. mart 2020 | 23:38

    Krajnje neozbiljni,nesavesni narod. Sto ugrozava svoje zdravlje nego i tudje. Sve to treba kazniti,da ne bi ugrozavali tudje zdravlje pa cak i zivot

  • Jelena

    14. mart 2020 | 22:00

    Kako može biti upućen na kućno lečenje ako je ovo prenosna bolest?

  • Sale

    15. mart 2020 | 00:02

    Ja Sam u kanadu sad I ovde su svi na kucnom lecenju tj u kucnom karantinu..a to niko nepostuje zato I broj zarazenih preko noci se udvostrucuje..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA