≫ 

U Srbiji od korona virusa obolelo još sedam osoba: Ukupno zaraženo 55

U Srbiji je sinoć uvedeno vanredno stanje zbog Covida 19

  • 24
Korona virus, Koronavirus Foto: Tanjug/AP

Od novog korona virusa u Srbiji je obolelo još 7 osoba, tako da je ukupan broj zaraženih 55, najnoviji su podaci Ministarstva zdravlja.

- Od poslednjeg izveštaja u nedelju, 15. marta u 18 časova do 16. marta u 8 sati  testirani su uzorci 18 osoba od kojih je 7 pozitivnih i 11 negativnih na novi korona virus - navodi se u saopštenju Ministarstva zdravlja.

Tri osobe se nalaze u kućnoj izolaciji sa lakšom kliničkom slikom, dok su četiri osobe zadržane na bolničkom lečenju, bez komplikacija, stabilnog opšteg stanja.

Do danas su nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta "Torlak" testirana je ukupno 301 osoba koja je ispunjavala kriterijume definicije slučaja.

U Srbiji je prvi slučaj korona virusom potvrđen u petak, 6. marta kod I. Đ. (43) iz Bačke Topole. 

Broj potvrđenih slučajeva po danima:

Petak, 6. mart - 1

Ponedeljak, 9. mart - 1

Utorak, 10. mart - 3

Sreda, 11. mart - 13

Četvrtak, 12 mart - 6

Petak, 13. mart - 11

Subota, 14. mart -11

Nedelja, 15. mart - 2

Ponedeljak, 16. mart - 7

Zaraženi pacijenti su iz Beograda, Niša, Čačka, Pančeva, Bačke Topole, Zrenjanina i Kikinde. Nisu svi zaraženi u bolnicama, deo je u kućnoj izolaciji, a na respiratoru, odnosno mašini za disanje su samo 2 pacijenta.

U bolnicama ih je trenutno, ukupno, 23. Najviše ih je u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije - 12 i u Nišu - 6.

U Srbiji je sinoć uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa, tako da od danas ne rade vrtići, škole, fakulteti, restorani i kafići rade skraćeno radne vreme, a u Beogradu je i gradski prevoz smanjen.

Prethodno je Vlada Srbije radi suzbijanja ovog virusa, prvo zabranila okupljanja u zatvorenom prostoru sa više od 100 ljudi, a zatim i sa više od 50. Zatrvoreni su svi manji granični prelazi sa Mađarskom, Hrvatskom, Bosnom i Hercegovinom... Zabranjene su đačke ekskurzije iz Srbija, i ulazak  stranih državaljana u našu zemlju, Svi naši državljani koji dolaze, moraće da budu u izolaciji od 14 do 28 dana...

Video: Vučić: Onaj ko bude prekršio naredbu o izolaciji dobiće odmah tri godine zatvora

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    16. mart 2020 | 08:43

    Nekako mi ovo sve nema logike,obicna grioa je odnela puno zivota ove godine, izgleda je tu nesto oz iljno cim svi zatvaraju granice i uvode zabranu kretanja, nesto sto mi obicni ljudi i ne znamo

  • Dobro jutro

    16. mart 2020 | 08:51

    Ovo je zatvaranje granica je planska aktivnost i odgovor Erdoganu zbog pretnji da ce pustiti migrante prema zapadu. Virus korona je zloupotreben na pravi nacin.

  • Mihailo

    16. mart 2020 | 08:17

    МОЛИТВА У ВРЕМЕ ЕПИДЕМИЈЕ Господе Боже наш! Услиши са висине Свога Светог Престола нас грешне и недостојне слуге Твоје, који доброту Твоју гресима Својим разгневисмо и од милосрђа се Твога удаљисмо. Не искушавај нас, него одврати страшни гнев Свој, који нас је праведно сустигао, заустави погубну казну, удаљи страшни мач Свој, који нас невидљиво у невреме поражава и поштеди несрећне и ослабљене слуге Своје. Не осуди на смрт душе наше, које у покајању, изнемоглог срца и са сузама прибегавају Теби, Милосрдном Богу, Који на молбе наше пазиш и избављење дарујеш. Јер је једино у Теби милост и спасење, Боже наш, и Теби славу приносимо, Оцу и Сину и Светоме Духу, сада и увек и у векове векова. Амин.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA