≫ 

Odložen martovski ispitni rok: Prve informacije za srpske studente od uvođenja vanrednog stanja

Informacije potvrdio dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu, na prvom mestu bezbednost studenata, nastavnika i zaposlenog osoblja

  • 0
građevinsk fakultet beograd Foto: Google maps

Martovski ispitni rok je odložen, čitaonice su zatvorene, a studenti iz unutrašnjosti nisu dužni da ostanu u Beogradu zbog svojih fakultetskih obaveza, prve su informacije sa Beogradskog univerziteta nakon uvođenja vanrednog stanja u zemlji zbog suzbijanja epidemije korona virusa.

Informacije je potvrdio dekan Građevinskog fakulteta u Beogradu prof. dr Vladan Kuzmanović za RTS ističući da je bezbednost studenata, nastavnika i svih zaposlenih na prvom mestu.

Martovski ispitni rok koji je bio zakazan za 21. i 22. već je odložen, a o načinu provere znanja ćemo tek odlučiti. Predispitne obaveze studenata ćemo redukovati, a očekujemo da se do junskog ispitnog roka ova situacija završi, pa da se vratimo normalnom radu - rekao je Kuzmanović otkrivajući da se situacija u zemlji prati iz sata u sat.

Dr Vladan M. Kuzmanović, dekan građevinskog fakulteta Dekan Građevinskog fakulteta Vladan Kuzmanović / Foto: grf.bg.ac.rs

Prema njegovim rečima, Građevinski fakultet je već prošlog četvrtka doneo akcioni plan za suzbijanje epidemije, a tokom vikenda zasedao je dekanski kolegijum kako bi dao uputstva za rad.

- Sinoć kada je proglašeno vanredno stanje, dobili smo preporuku Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja da se nastava obustavlja, a da se rad tehničkih službi fakulteta svodi na minimum - naveo je.

Ujedno, saopštio je nema potrebe da studenti koji žive van Beograda ostaju u gradu, bar ne zbog obaveza na fakultetu.

- Studentima će prema preporuci biti organizovana nastava na daljinu. Građevinski fakultet ima mogućnosti za to. Predavanja, vežbe i prezentacije postavićemo na sajt fakulteta, tako da mogu da čuju glas nastavnika i eventualno vide snimak, da bi nastava bila što kvalitetnija, a ne da se svede samo na rad sa prezentacijama.

Određeni problem biće sa laboratorijskim vežbama, koje se održavaju u računarskim učionicama, ali u narednih nekoliko nedelja očekujemo da i to rešimo i da prilagodimo te vežbe novonastaloj situaciji - objasnio je Kuzmanović.

U toku je dezinfekcija slušaonica i čitaonica na fakultetu, koje koje će u narednom periodu biti zatvorene.

Prema poslednjim informacijama broj potvrđenih slučajeva obolelih od novog korona virusa u Srbiji jutros se popeo na 55.

Video: Roditelji dece do 12 godina, hronični bolesnici i stariji od 65 godina treba da rade od kuće

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA