≫ 

Pronađena devojčica obolela od tumora na mozgu: Nestala je iz bolnice, otac iz Jagodine u suzama

Devojčica je navodno nestala u ponedeljak

  • 3
Elizabeta Jovanović Foto: Privatna arhiva

E. J. (17), devojčica iz Jagodine obolela od tumora na mozgu koja je, prema rečima njenog oca Janoša Jovanovića, nestala juče iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, pronađena je, saznaje Telegraf.rs.

Otac, međutim, u trenutku kada smo ga pozvali nešto pre 9 sati nije imao ovakvu informaciju. On je bio na autobuskoj stanici u Beogradu gde je tragao za ćerkom, i čekao prijatelja da dođe po njega i odvede ga Klinike u Tiršovoj.

- Idem u Tiršovu da vidim kako je i šta bilo. Ono što sam jedino uspeo da dobijem iz SUP-a iz Beograda jeste da se, prema nekim informacijama, uputila ka autobuskoj stanici. Ja sam tu, i tražim je.  I čekam prijatelja da odemo do Tiršove, pošto ja ne znam sam - kaže on i dodaje da mu niko nije javio da mu je ćerka, koja ima 17 godina a izgleda kao da ima 10 godina, pronađena:

- Hvala vam puno što mi to kažete - rekao je Janoš i zaplakao.

Kako je za Infocentralu ispričao otac Janoš, dete ima tumor i u ovoj zdravstvenoj ustanovi provela je šest dana.

- Ona je iz jagodinske bolnice sa gušenjem i nedostatkom kiseonika sanitetom prevezena na Institut za majku i dete. Ona ima tumor u predelu grudnog koša i mogla bi samo u Turskoj da bude operisana. Kada sam juče (16.3.) došao da predam smenu, pošto radim u PVV u Jagodini, šef mi je rekao da se hitno javim u Beograd. Pozvao sam broj koji je ostavljen i sestra mi je rekla da moram istog dana da dođem po nju da je vodim kući - kaže on.

Kako priča, rekao je da ne može odmah da dođe iz Jagodine, pa je pitao medicinsku sestru da li može da ostane u bolnici do ujutru.

- Ona je rekla da može i da je sve u redu. Kada sam došao kući, pozvao sam ponovo da pitam da li se možda uznemirila što ću doći sledećeg jutra jer sam pretpostavio da ona jedva čeka da se vrati kući, ista sestra mi je odgovorila da je nestala. Bio sam šokiran. Dete je verovatno čulo da dolazim ujutru po nju, obuklo jaknu i otišlo iz bolnice. Pored svih kamera, medicinskog osoblja... Valjda ti ljudi nadgledaju decu tamo, ona je samo otišla - kaže Janoš.

Usledilo je još nekoliko poziva.

- Ista sestra se javljala i rekla mi je da je sada vanredno stanje, da su slučaj prijavili policiji i da oni tu ništa više ne mogu i spustila slušalicu. Zvao sam policiju Savski venac, rekli su mi da će me obavestiti, bili su korektni, ali me još niko nije pozvao. Još mi u glavi odzvanja ono što mi je medicnska sestra rekla: "Gospodine, ovo je sada vanredno stanje!" Pa, ako je vanredno stanje, da li je moguće da dete može da nestane tek tako. Otišli smo u Policijsku upravu u Jagodini, prijavili slučaj, odneli fotografije. Čekam zoru da krenem za Beograd i da tražim dete. Ona je sada sama po ogromnom Beogradu i ne znamo šta se dešava - kaže Janoš.

Prvobitno je bilo objavljeno da je devojčica nestala sa Instituta za majku i dete "Dr Vukan Čupić", međutim, kako smo uspeli da saznamo ona je otišla iz Univerzitetske dečije klinike u Tiršovoj, a u Institutu se, inače, lečila prethodnih puta.

Telegraf.rs se obratio Klinici u Tiršovoj, iz koje čekamo odgovor kako je ovo moglo da se dogodi. 

(Lj.R.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    17. mart 2020 | 10:00

    Strasno. I kada nije vanredno stanje naše medicinske sestre se zatvore, kafenisu, zderu hranu dobijenu od rodbine pacijenata... A doktorima i doktorkama svaka čast, oni su druga dimenzija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA