≫ 

"Imamo 6.000 ležajeva za obolele od korona virusa. Svi koji su na respiratorima su životno ugroženi"

Bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Mijomir Pelemiš rekao je da se broj obolelih povećava, ali da imamo spremne zdravstvene radnike

  • 0
Iran korona virus Foto: Tanjug/AP

U Srbiji se trenutno šestoro ljudi nalazi na respiratorima. Bivši direktor Infektivne klinike Kliničkog centra Srbije dr Mijomir Pelemiš rekao je, govoreći o zaraćenima korona virusom u našoj zemlji, da bi voleo da nemamo nijednog pacijenta na respiratorima.

- Gledajući okolne zemlje, region, svet mi smo uspeli da usporimo ovu epidemiju koliko smo mogli. Virus ne zna za granice, ne može se zaustaviti. Nije automobil da staneš na kočnicu i nema dalje - naglasio je on.

Pelemiš je kazao da je šest obolelih na respiratoru, a "svako koji je na respiratoru je životno ugrožen, što ne mora da znači da će da umre".

Ana Brnabic Profesor Pelemiš na konferenciji za medije, Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Kako će se kretati epidemija, razna su proročanstva, a ja ne volim da se bavim time. Broj obolelih se povećava, a to smo i očekivali. Za nas je velika opasnost da se pojavi veliki broj obolelih. Srbija danas ima spremnih 6.000 kreveta za obolele od korona virusa. Spremni smo i imamo obučene zdravstvene radnike sa svim protokolima -  podvukao je on.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA