≫ 

Lekari sad aplaudiraju građanima: Na podršku odgovorili snimcima iz bolnica od kojih podilazi jeza

Podrška se vratila, medicinski radnici reagovali na gest kojim se Srbija pridružila svetskoj javnosti

  • 32
Lekari, korona virus Foto: Facebook, Instagram

Građani Srbije su sinoć u 20 časova po uzoru na građane sveta, od kojih se mnogi bore duže i iscrpnije sa pandemijom virusa Covid-19, izašli na terase i aplaudirali medicinskom osoblju.

Ideja je bila da im se na taj način zahvale što u dane u koje neki imaju privilegiju da rade od kuće, oni ostaju na svojim radnim mestima.

Žele aplauzom da im odaju priznanje zato što odlaze na svoja radna mesta kao da to nisu bolnice, kao da se u njima ne leče zaraženi virusom od koga se danas svi sklanjaju.

Aplaudirali su im i što rade sve smene, iako se na preduzetnike apeluje da treću smenu redukuju, te bar deo zaposlenih pošalju kućama.

 
 
 
View this post on Instagram
Stay home, stay safe 😊😊neki se čuvaju a neki ne prkose nego su razvili imunitet na koronu 😂😂A post shared by Jelena Radicevic (@jradicevic) on

Aplaudirali su im i što se i u uslovima vanrednog stanja, policijskog časa i nestašice dezinfekcionih sredstava, neustrašivo hvataju u koštac sa svim problemima.

Dobili su pohvalu za to što su se predali pozivu i stali u prvi red odbrane.

 
 
 
View this post on Instagram
COVID-19 PredostroznostA post shared by Andjela Smiljkic-Sujic (@andjela.smiljkicsujic) on

Danas je, potpuno neočekivano, ali opet u skladu sa solidarnošću i nekim osećanjima koji se javljaju tek u doba društvenih kriza, stigla njihova povratna reakcija.

Lekari su se snimali i fotografisali, neki još juče, kako bi se zahvalili na podršci i uzvratili jednako lepim.

Grupa medicinskih radnika iz Urgentnog centra KCS snimkom se obratila naciji i aplaudirala građanima uz poruku da svi dele isti rizik.

- A sada aplauz od vas za nas, koji ste ugroženi isto kao i mi, a mi smo zajedno - uzvratili su podršku.

Oglasili su se i lekari sa Instituta za majku i dete, iz čačanske bolnice, kragujevačkog urgentnog centra, iz drugih organizacionih celina Kliničkog centra Srbije, iz leskovačkog doma zdravlja... pokazavši da se dobro dobrim vraća.

Sinoćni aplauz stigao je do željene publike. Podrška je uzeta za ozbiljno. Medicinski radnici koji su tuđe zdravlje - već koji put - stavili ispred svog, našli su vremena i da se zahvale za ohrabrenje. Podržimo ih i večeras!

Video: Ceo Beograd, ali i ostatak Srbije aplauzom podržali ljude koji se bore protiv korona virusa

(B. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarko

    19. mart 2020 | 15:54

    Ljudi, najezio sam se dok sam citao odgovor medicinskog osoblja na pruzenu podrsku od gradjana. Imamo iz ratova vojne jedinice koje su proglasavane za Narodne heroje, jedinice MUP takodje. Ovo je poseban rat. Mozda najpodmukliji od svih. PREDLAZEM DA SE ZVANJE NARODNOG HEROJA DODELI I NASIM MEDICINSKIM RADNICIMA. Tim pre sto se do sada niko nije setio da im takvo priznanje oda, a zasluzili su ga. Ono sto mnogo nas pamte VARIOLA VERA ILI VELIKE BOGINJE I mnogo ranije u vreme Prvog svetskog rata PEGAVI TIFUS. Mogu reci BRAVO I HVALA, ali svestan sam da je to premalo za ono sto nasi medicinski radnici sada pruzaju I koliko rizikuju. VELIKO HVALA NASIM HEROJIMA.

  • Kasir

    19. mart 2020 | 16:59

    Aplauz za kasire i kasirke, koji svakodnevno opslužuju veliki broj kupaca, bez ikakve zaštite.

  • sanja

    19. mart 2020 | 17:13

    Ponosna sam i velika mi je čast što sam deo ove ekipe i ovog kolektiva!!! Čast mi je što sam medicinska sestra i što ću biti neko ko će moći da pomogne. Pozdrav od maskirane ekipe sa 4 slike ❤️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA