• 1

Medicinsku sestru Veru zvali da čuje aplauz za nju, nije znala šta se dešava. Zaplakala je dva puta

Radi u Šapcu na internom odeljenju; komšije joj ponudile da pričuvaju sina

Vera Gladović

Foto: Distrikt.rs

Medicinska sestra Vera Gladović poštovanje svoje profesije osetila je nebrojeno puta za dve decenije rada, a sinoć su joj na oči krenule i suze. Posao u kom se mešaju ljudska patnja, nemoć i humanost, sastavni su deo njenog radnog dana. U Verinom slučaju i života. Na Internom odeljenju život je neizvestan kao u bilo kom drugom gde se on bori protiv smrti.

Tu bitku ovde ponekad gubi, iako su i ona i njene kolege i koleginice uvek na braniku života. A da drugi poštuju njenu dobrotu, dokazale su joj komšije sinoć, gromoglasnim aplauzom, piše distrikt.rs.

– Ja živim van grada, tako da nisam znala šta se događa u stambenim naseljima. Međutim, moje komšije pozvale su me na spikerfon i počeli da aplaudiraju. Meni su krenule suze. Onda su mi ponudili da moj sin bude kod njih dok sve ovo ne prođe.

Jutros me je pozvala moja drugarica i pitala da li sam čula aplauz. Rekla mi je: "Ja sam sinoć sa balkona aplaudirala za tebe". Ponovo sam se rasplakala – priča Vera, koja je poznata u Šapcu po svom humanitarnom radu.

Ovaj emotivni trenutak, kaže, dokaz je da vredi sve ono što radi.

Za ovaj posao odlučila se jer biti medicinska sestra podrazumeva voleti čoveka, a aplauz je dokaz da i ljudi ovu porfesiju vole i poštuju.

Video: U boj krenite junaci svi: Beograd pored aplauza borce portiv korone podržao junačkom pesmom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima