≫ 

Koji je osnov za zaustavljanje javnog saobraćaja između srpskih gradova? Sve piše u jednom dokumentu

Zabrana se ne odnosi na prevoz za koji je, u skladu sa epidemiološkom situacijom, dobijena dozvola ministra nadležnog za poslove saobraćaja

  • 3
Autobusi, prevoz, čišćenje, koronavirus Foto: Tanjug/AP

Vlada Srbije donela je danas dopunu Uredbe o merama za vreme vanrednog stanja, u vezi sa zaštitom od širenja zaraznih bolesti, kojom se uvodi zabrana obavljanja međumesnog prevoza putnika autobusima na teritoriji Srbije, saopštilo je danas Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Novom uredbom takođe se zabranjuje na teritoriji Srbije obavljanje međunarodnog i unutrašnjeg železničkog saobraćaja za prevoz putnika, kao i međunarodnog i domaćeg vodnog saobraćaja za prevoz putnika.

Zabrana se ne odnosi na prevoz za koji je, u skladu sa epidemiološkom situacijom, dobijena dozvola ministra nadležnog za poslove saobraćaja.

Apelujemo na sve građane da u uslovima vanrednog stanja pokažu odgovornost i solidarnost i ostanu kod svojih kuća i tako doprinesu da se smanji širenje zarazne bolesti COVID-19, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • PIXY

    20. mart 2020 | 13:45

    Zatvoriti kafice i restorane,nece ti ljudi bankrotirati

  • Evo

    20. mart 2020 | 14:07

    Idem da se provozam kroz grad da vidim kako stoje ovi sto piju kafice u letnjim baśtama, jesu svi na okupu. 🤷‍♂️🙈🐒

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA