≫ 

U ovom srpskom gradu zabranjeni su parkovi i igrališta, a potvrđen im je jedan slučaj zaražene osobe

Osam osoba prekršilo zabranu kretanja, najavljene krivične prijave

  • 2
Grad Gornji Milanovac Foto: Wikimedia/BrankaVV, Pixabay

Štab za vanredne situacije Gornjeg Milanovca saopštio je da je od danas u tom gradu zabranjeno okupljanje u parkovima i na dečjim igralištima.

U Gornjem Milanovcu nema potvrđenih novih slučajeva zaraženih korona virusom, ali dve osobe imaju simptome te bolesti, od kojih je jedna smeštena u čačanskoj Opštoj bolnici, saopštio je danas Štab za vanredne situacije Gornjeg Milanovca. Rezultati testova tih osoba se očekuju.

U Gornjem Milanovcu je do sada potvrđeno da je jedno lice pre pet dana obolelelo od korona virusa, a u kućnoj izolaciji se nalaze 52 lica, od kojih su neka povratnici iz inostranstva, a neka su bila u kontaktu sa zaraženim osobama ili imaju simptome korona virusa.

Predsednik Opštine i komandant Štaba za vanredne situacije Dejan Kovačević saopštio je da je osam lica prekršilo zabrane kretanja, a jedno meru kućne izolacije i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Policija je noćas uhapsila jednog čoveka koji je u vreme policijskog časa vozio automobil u alkoholisanom stanju i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

Kovačević je dodao da je jednog muškarca zatečenog u nepoštovanju samoizolacije, policija pritvorila i protiv njega će biti podneta krivična prijava.

On je dodao da sedam osoba starijih od 65 godina nije poštovalo zabranu kretanja propisanu u terminima za tu starosnu grupu i da će protiv njih biti podnete krivične prijave.

Štab za vanredne situacije saopštio je da će evidentirati sve penzionere u Gornjem Milanovcu koji imaju manju penziju od 30.000 dinara i njima će, u saradnji sa lokalnim preduzećem biti obezbeđeni najosnovniji paketi hrane i sredstava za ličnu higijenu, koji će im biti dostavljeni na kućne adrese.

Od danas, Opštu bolnicu u Gornjem Milanovcu čuvaće pripadnici Vojske Srbije iz milanovačkog garnizona, zbog, kako navode u Štabu, pojedinih nesavesnih građana koji u vreme zabrane žele da uđu u bolnicu, "koja mora ostati netaknuta" dok traje epidemija.

(Telegraf.rs/ Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stevan

    20. mart 2020 | 14:12

    U svim gradovima zabraniti parkovr i igralista na 3 nedelje, nece niko crci a spasice se na hiljade zivota, narod je nedogovoran.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA