≫ 

Izbavljeni iz Pariza i Amsterdama: Srpski državljani sinoć sleteli u Beograd

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju

  • 1

Avion Er Srbije dovezao je sinoć državljane Srbije koji su bili zarobljeni na aerodromima "Sarl de Gol"u Parizu i Šipol u Amsterdamu. Putnici su ostali zaglavljeni na ovim aerodromima zbog izmena u vazdušnom saobraćaju koje su mnoge države uvele kao meru u borbi protiv epidemije korona virusa. 

Jedna od putnica, Snežana Jovanović iz Svilajnca, rekla je da su na letu iz Pariza odlično prošli i da nije bilo problema.

- Zahvaljujem predsedniku Aleksandru Vučiću i svima koji su organizovali ovaj let kako bi stigli u Srbiju - kazala je Jovanovićeva.

Student Lagen univerziteta u Holandiji Ðorđe Dimitrov rekao je da su danas obavešteni u 11 sati da je država Srbija organizovala let.

- Naša ambasada u Holandiji je sve efikasno sredila. Zahvaljujem posadi aviona, osoblju i Vladi Srbije koja je poslala ovaj avion i time iskazala poštovanje prema svima nama - istakao je Dimitrov i dodao da je situacija u Holandiji teška.

- Sve je zatvoreno u ovom trenutku. Stanje se menja iz dana u dan, i mislim da će biti samo još gore - kazao je Dimitrov.

Avion Er Srbije Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju - Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Jedan od putnika, Arpad Lacko iz Subotice, istakao je da je sada sve na pristiglim putnicima, da budu odgovorni i poštuju mere predostrožnosti.

Širom Evrope na aerodromima se nalaze i građani Srbije koji su zarobljeni zbog izmena u vazdušnom saobraćaju do kojih je došlo nakon što su mnoge države uvele mere za sprečavanje širenja korona virusa.

Avion Er Srbije Srpski državljani koji su sleteli sinoć u Beograd - Foto: Tanjug/Andrija Vukelić

Tim povodom, predsednik Aleksandar Vučić je rekao da je Vlada Srbije spremna da pošalje avione za srpske studente i druge građane koji su ostali zarobljeni na aerodromima u inostranstvu.

- Spremni smo da pošaljemo naše avione i da to platimo - naveo je tom prilikom predsednik.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bane

    21. mart 2020 | 11:14

    Ovi ce sigurno kuci oni su studenti a gastajbajteri nemogu kuci jer su gradjani drugog ili treceg reda oni moraju u zatvor a ove dovoze o trosku drzave koje opet placaju gastajbajteridonosenjem tesko stecenog novca kako nasa gospoda naziva dole ciscenjem wc-a. ajde objavite ovaj komentar znam da cete da ga procitate

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA