≫ 

Ginekološko odeljenje u Vranju biće zatvoreno dva dana: Svi lekari idu u izolaciju

Svi lekari ginekološkog odeljenja, posebno oni koji su radili u smeni kada je bio pacijent za kojeg se sumnja na virus korona, biće u kućnoj izolaciji

  • 0
ZC zdravstveni hirurški centar bolnica, hirurgija,  VRANJE Foto S.Tasić

Odeljenje ginekologije Zdravstvenog centra u Vranju biće zatvoreno naredna dva dana, a u tom periodu biće izvršeno mehaničko čišćenje i kompletna dezinfekcija tog odeljenja, nakon čega će biti spremno za svakodnevni rad, odlučeno je na sednici Kriznog štaba za borbu protiv širenja virusa korona u tom gradu, piše Tanjug.

Svi lekari ginekološkog odeljenja, posebno oni koji su radili u smeni kada je bio pacijent za kojeg se sumnja na virus korona, biće u kućnoj izolaciji, a sve hitne slučajeve preuzeće ginekolozi dispanzera za žene.

U Dispanzeru će se vršiti pregledi, a oni pacijenti kojima je neophodna hospitalizacija, biće prebačeni u Zdravstveni centar Surdulica i alternativno u zdravstveni centar Leskovac.

Prema poslednjim podacima, od sedam testiranih uzoraka u Vranju, tri su bila pozitivna na COVID 19, što daje ukupan broj četiri zaraženih virusom korona u tom gradu.

Na sednici Štaba odlučeno je i da hronični pacijenti i oni sa uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature, budu primljeni u Antituberkolozni dispanzer.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA