≫ 

Kineski lekari dočekani gromoglasnim aplauzom: Najčuveniji epidemiolozi došli da pomognu Srbiji

Doktori iz Kine doneli su medicinsku i stručnu pomoć

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dočekao je tim lekara iz Kine koji je večeras sleteo na Beogradski aerodrom kako bi pomogao našoj zemlji u borbi protiv smrtonosnog korona virusa.

Avionom koji je doleteo iz Kine u Beograd stiglo je šest najeminentnijih kineskih epidemiologa. Oni su sa sobom iskustvo, ali i neophodnu medicinsku pomoć koja će našim doktorima omogućiti kvalitetnije lečenje pacijenata zaraženih virusom COVID-19.

Njihovo iskustvo moglo bi da bude ključno u pomoći našim lekarima koji se bore protiv korona virusa. Kineski lekari pomoći će srpskim u preduzimanju daljih koraka.

U avionu se nalazi sve što je neophodno za lečenje zaraženih od korona virusa - testovi, maske, respiratori.

Ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo rekla je da su Kinezi dobili puno podrške od srpske strane, a ovih dana se Srbija suočava sa izazovima širenja virusa zbog čega joj je potrebna pomoć.

- A mi smo spremni da damo našu skromnu pomoć. Danas je stigao prvi deo pomoći kineske vlade. Medicinski materijal i oprema. Stigli su nam kineski medicinski stručnjaci koji su odmah krenuli na novo ratište, u Srbiju. Veliko im hvala u ime svih kineskih građana koji žive i rade u Srbiji - navela je ona.

SRIJA KINA AVION POMOC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio se kineskom narodu na potpuno besplatnoj opremi, ali i njihovoj bezuslovnoj pomoći da se sačuvaju životi u Srbiji.

- Dolazak kineskih lekara je od ogromnog značaja za našu zemlju. Oni su prvi pobedili ovaj virus, mi ćemo slušati i uraditi sve što oni kažu, to nije politika, to je poštovanje onih koji su pokazali da umeju da pobeđuju najvećeg neprijatelja današnjice, a to je korona virus. Veliko hvala predsedniku Si Đinpingu, veliko hvala narodu Narodne republike Kine - naveo je predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

SRIJA KINA AVION POMOC Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

On je dodao da ćemo znati da uzvratimo svom čeličnom kineskom prijatelju zbog sve ukazane pomoći.

- Živela Kina, živela Srbija - poručio je na kraju predsednik Vučić.

Inače, ambasadorka NR Kine u Beogradu Čen Bo je na svom Tviter nalogu objavila fotografije aviona Er Srbije koji je sa timom medicinskih stručnjaka, medicinskog materijala i opreme krenuo iz Kine za Srbiju.

 

- Čekamo vas, dragi prijatelji! Čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo! Tim medicinskih stručnjaka, medicinski materijal i oprema krenuli su iz Kine - napisao je ranije predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

Podsetimo, kineski lekari uspešno su se izborili sa epidemijom korona virusa koja se najpre pojavila u Vuhanu, odakle se proširila na druge zemlje širom sveta.

Video: Čen Bo: Mi smo čelični prijatelji, delimo i dobro i zlo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • .

    21. mart 2020 | 21:43

    Ovakva humanostvu nasledsto pokolenjima...!Kada ce Vucic staviti masku,cak ni ovoga puta,bar iz postovanja prema Kinezima....?!Ljudima ne daje dobar primer,osim sto se jedinstveno eksponira....

  • Cika Velja

    21. mart 2020 | 21:41

    Bitno je da znamo da nismo sami...

  • M

    21. mart 2020 | 20:45

    Rusi ne pomažu nikome već samo mu daju šta hoće hteo ti nuklearne bombe doneće ti ili neku boleščinu nije problem doneće i to u nekoj kapisli kapsuli.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA