≫ 

Svako veče u 20h možete izaći iz kuće da prošetate ljubimce, ali samo pod ovim pravilima

Neće biti dozvoljeno da se vlasnici ljubimaca okupljaju u grupama

  • 56
Dva psa, upoznavanje, ljubimci Image by Светлана Бердник from Pixabay

Na današnjoj sednici Vlade Republike Srbije izmenjena je odluka o zabrani kretanja, tako da ona za sve građane važi od danas od 17 časova do 5 časova ujutru. Međutim, postoji mala izmena ograničenja kretanja tokom policijskog časa, kako bi građani mogli da prošetaju svoje kućne ljubimce jednom tokom večeri.

Naime, vlasnicima kućnih ljubimaca odobren je izlazak iz kuće u trajanju od 20 minuta u periodu od 20 do 21 čas, a moći će da idu najviše 200 metara od adrese stanovanja.

Kako se ističe, neće biti dozvoljeno da se vlasnici ljubimaca okupljaju u grupama, već će morati da poštuju do sada donete mere Vlade Srbije. Ovu uredbu MUP je objavio i na svom Instagram profilu.

Poslednjih dana MUP- u se obratio veliki broj građana koji su tražili pomoć u vezi sa ovim problemom.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pokupite za sobom

    22. mart 2020 | 20:42

    Savrseno ! Veca prava pas nego covek .A pola sata da izvedemo dete? Taman oko zgrada na 200m sutra sve zgrade okruzene fecesima pasa .Pokupite za sobom .

  • Bigl

    22. mart 2020 | 20:12

    Oni koji imaju ljubimce sigurno su manje nervozni od onih koji su zatvoreni sada u karantinu. Nista lepse nego kada te iskreni prijatelj nasmeje svojom igrom, nekim nestasnim postupkom. Plus dete koje odrasta uz psa odrasce uz puno ljubavi nesebicne koje ljubimac moze da pruzi, a koje osobe koje mrze zivotinje nikada nece osetiti. Zao mi vas je svih koji negativno komentarisete, zelim vam da osetite makar mrvu takve bezuslovne ljubavi, mozda vam onda do kraja zivot i bude lepsi. Pozdrav!

  • Alex

    22. mart 2020 | 19:46

    Ja imam kornjacu, malo nam je 1h za setnju!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA