"Srpski Firer" mere protiv korona virusa nazvao idiotizmom, a onda objavio da mu je obolela žena

On se sada nalazi u izolaciji

  • 2
Goran Davidovic Printskrin: TV Happy

"Ponavljam, ovo sa korona virusom u Italiji je idiotizam i ujdurma. Samo su deci upropastili ekskurzije bezveze i urušavaju turizam Italijanima. Umesto da zatvore luke i granice za ilegalne migrante, bave se glupostima. A mediji u Srbiji su baš preterali".

Ovako je Goran Davidović, poznat kao "srpski Firer", neformalni vođa Nacionalnog stroja 29. februara ocenio situaciju sa korona virusom.

Nedugo zatim, na tviteru je osvanuo još jedan njegov post. Vesti nisu dobre.

"Žena mi je pozitivna na korona virus, sad su nam javili. Mnoge njene kolege su se zarazile dok su pomagale obolelim pacijentima na početku epidemije u Trstu. Bolesna je ali ima blage simptome. Verovatno smo svi u kući zaraženi, nemamo simptome. Bićemo u karantinu 14 dana najmanje."

Davidoviću je suđeno za izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti na antifašističkom skupu u Domu vojske u Novom Sadu, 2007. godine, ali on je na kraju, posle 12 godina suđenja, oslobođen krivice.

Optužba je, navodi se u obrazloženju suda, pisao je Blic, odbijena iz procesnih razloga - jer je reč o već presuđenom predmetu u drugom, prekršajnom postupku, a prema zakonu se ne može dva puta suditi zbog istog događaja.

Inače, Novosađanin Goran Davidović diplomirao je istoriju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Novom Sadu. Od studentskih dana sporadično se pojavljuje na raznim okupljanjima, a javnost ga poznaje kao nezvaničnog vođu zabranjene grupe Nacionalni stroj poznatoj po svojim fašističkim i nacionalističkim ubeđenjima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • kulin

    23. mart 2020 | 02:51

    Tako prodju oni pametni

  • љиљана

    23. mart 2020 | 05:53

    Горане, можда би сад имали паметнији коментар, него пређашњи.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA