≫ 

Nerealni snimak iz Kragujevca: Pop kadi ulice da ode zlo od korona virusa koje je snašlo narod

Nije na odmet da, osim teranja virusa dezinfekcionim sredstvima i prskanja ulica, malo i okadimo grad i "oteramo đavola" koji nam je sve ovo priredio

  • 77

Dok se u javnosti naširoko vodi polemika kako da, u vreme velikog posta, uoči Vaskrsa, obavljamo svoje molitve, pričešćujemo se, blagosiljamo vodicu... jedan sveštenik odlučio je da "pozove anđele" da što pre očiste korona virus iz Kragujevca.

Sveštenik, koji ništa ne prepušta slučaju i ne sedi skrštenih ruku dok su crkve prazne, odlučio je da iz jednog vozila okadi kragujevačko naselje Maršić u borbi protiv korona virusa.

Nije na odmet da, osim teranja virusa dezinfekcionim sredstvima i prskanja ulica, malo i okadimo grad i "oteramo đavola" koji nam je sve ovo priredio.

Bolest je iskušenje, a mi smo tu da se protiv njega borimo - medicinom i molitvom.

Čak i ako ne verujete u anđele i đavole, skinite kapu ovom svešteniku. Za razliku od njega, jedan je u Novom Sadu usred epidemije rešio da vernike pričesti na tradicionalni način - da svako hleb i vino unese u sebe iz iste kašičice.

Kako piše portal InfoKG.rs reč je o svešteniku koga parohijani duboko vole i čiji je čin naišao na niz pozitivnih reakcija.

Reč je o svešteniku, koji se, pored ostalog, bavi i humanitarnim radom sa decom i mladima sa smetnjama u razovoju. Naime, Dnevni boravak za decu sa smetnjama u razvoju koji već gotovo tri godine uspešno funkcioniše pri hramu Svetog Vasilija Velikog u Maršiću, a otvoren je zahvaljujući saradnji Udruženja za pomoć deci sa smetnjama u razvoju Sveti Vasilije Veliki i Škole za osnovno i srednje obrazovanje „Vukašin Marković“. Dnevni boravak pruža uslugu besplatnog dnevnog boravka za decu sa smetnjama u razvoju i sa njima svakodnevno radi petoro stručnih radnika, reč je o defektolozima, pedagozima i psiholozima.

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA