≫ 

Kon o razgovoru sa kineskim lekarima: Pitali su me da li smo disciplinovani...

Dodao je da su od kineskih eksperata imali mnogo toga da nauče, ali da su i oni prihvatili da postoje razlike između situacije u Srbiji i Kini

  • 11
KZŠ, koronavirus, Vlada Srbije, konferencija, uzivo Printskrin: Tanjug

Epidemiolog Predrag Kon rekao je na današnjoj konferenciji da je sa kolegama iz Kine, koji su doputovali u Beograd, imao konstruktivan razgovor u kom su oni predstavili provinciju Hajnan koja je veličina Srbije. Ovu provinciju su naveli kao primer jer su tu uspeli da suzbiju epidemiju korona virusa za 29 dana.

- Taj razgovor je bio vrlo konstruktivan, predstavili su nam koje su mere sprovodili u provinciji Hajnan, ali, svaka situacija je za sebe. Oni nisu rekli da i u Srbiji može da se suzbije epidemija za 29 dana ja ne mislim da su oni baš jasno dali takav komentar, ali  je činjenica da su nas poredili sa Hajnanom jer je tamo situacija bila slična kao ovde. Zato se govorilo o merama koje su oni tamo sprovodili - rekao je Kon.

Dodao je da su od kineskih eksperata imali mnogo toga da nauče, ali da su i oni prihvatili da postoje razlike između situacije u Srbiji i Kini.

- Nas vreme juri, a mi tek treba da sednemo i da napišemo te mere, one koje možemo da realizujemo. Oni su nas pitali da li smo jako disciplinovani, na šta smo odgovorili da ne bismo baš tako to mogli da kažemo, ali mislim da se sve više disciplinujemo, nažalost, uz vrlo snažne mere koje nikome ne padaju baš lako. Oni imaju iskustvo da izolacija kod kuće dovodi do prenošenja virusa i vrlo snažno preporučuju da svi moraju da se izoluju. To ćemo uzeti u razmatranje - objasnio je Kon.

U Srbiji je, prema poslednjem preseku, do sada obolelo 249 ljudi.

Video: Kon: Imamo 27 novih slučajeva korona virusa i trenutno 16 na respiratorima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 🔴🔵⚪

    23. mart 2020 | 15:26

    Generalno, jesmo disciplinovani ali uvek ima teletabisa koji kvare tu sliku!

  • Iva

    23. mart 2020 | 15:48

    Ja sedim kući sa decom, muž radi do 16h i to svuda po gradu se kreće, uz svu zaštitu. Daj bože da se porodično ne zarazimo.

  • desa todorovic лили

    23. mart 2020 | 15:45

    Ми никад нећемо имати дисциплну. Ми смо неодговоран народ. Као неће то на мене. Нико није поштеђен!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA