Đaci, roditelji i prosvetni radnici, ako osetite anksioznost zbog korona virusa, pozovite ovaj broj

Dežurstva na telefonu su organizovana svakog radnog dana u periodu od 9 do 14 časova

  • 1
Kol centar, operateri, telefonistkinja, telefoniranje, call centar,

Foto: Shutterstock

SOS telefonska linija za psihosocijalnu podršku zbog epidemije korona virusa zaposlenima u prosveti, roditeljima i učenicima danas počinje sa radom.

Svi učenici, roditelji i zaposleni u ustanovama obrazovanja i vaspitanja, koji smatraju da im je potrebna pomoć i podrška, osnaživanje u prevazilaženju problema, stresa i anksioznosti u uslovima vanrednog stanja i epidemije mogu pozvati broj 0800 200-201, saopštilo je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Zbog nastale situacije sa virusom korona, Ministarstvo je izvršilo prenamenu SOS linije, koja je u redovnim uslovima imala funkciju prijave nasilja u školama i podršku učenicima.

Dežurstva na telefonu su organizovana svakog radnog dana u periodu od 9 do 14 časova, a ukupan broj dežurnih savetnika, psihologa i pedagoga je 22, dodaje se u saopštenju.

Kada postoji potreba, savetnici imaju instrukcije za upućivanje korisnika na linije Ministarstva zdravlja, linije za prevenciju suicida i posebne linije za roditelje i decu do 18 godina Instituta za mentalno zdravlje u Beogradu.

Odsek za ljudska i manjinska prava u obrazovanju, odnosno zaposleni zaduženi za zaštitu od nasilja u vreme rada telefona pružaju podršku i superviziju savetnicima, prate raspored i pokrivenost linije i zaduženi su za kontakt sa operaterom ukoliko za to bude bilo potrebe, navodi se u saopštenju.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јууу

    23. mart 2020 | 17:58

    Од силних жеља министра просвете, немам времена ни са својом децом да причам, а не да зовем некога.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA