• 0

Ovo su novi brojevi telefona i veb stranice, a tiču se korona virusa: Za sva pitanja pozovite 19819

Radno vreme operatera je svakim danom od 8 do 22 časa

  • 0
Kol centar, operateri, telefonistkinja, telefoniranje, call centar,

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819. Pozivanjem ovog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj državi.

Radno vreme operatera je svakim danom od 8 do 22 časa, dok će građani imati mogućnost da se 24 sata dnevno upoznaju sa informacijama u vezi sa virusom COVID-19.

Pozivanje kontakt centra 19819 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

 

Jedinstveni broj za pomoć starijima

Vlada Republike Srbije uspostavila je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920. Pozivanjem ovog broja, građani se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri.

Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Beogradski Sajam. korona virus, koronavirus, Beograd, kreveti, vojska RS

Kreveti na Sajmu, Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

 

Pomoć i preko Vibera

U saradnji sa kompanijom Rakuten Viber CEE, Vlada Republike Srbije pokrenula je na Viber platformi automatski info servis COVID-19 Info, kako bi građani dobili proverene informacije, važne novosti i odgovore na pitanja u vezi sa COVID-19. 

Građani ovom servisu mogu da pristupe preko Viber aplikacije ili linka na zvaničnom sajtu www.covid19.rsDodatno, svi korisnici Viber aplikacije će uskoro dobiti i posebnu poruku sa linkom za komunikaciju sa COVID-19 Info servisom, gde izborom odgovora iz ponuđenih menija ili postavljanjem sopstvenih pitanja mogu dobiti informacije koje ih interesuju.

COVID-19 Info servis će konstantno biti ažuriran i dopunjavan u skladu sa pitanjima koja građani budu postavljali.

 

Prijava volontera

Vlada je takođe uspostavila nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs . Svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 časa.

POMOC BEBE ZEMUN

Volonteri, Foto: Tanjug/Gradska opština Zemun

Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima. Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Platforma je realizovana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

 

Kontakt centar inspekcije

Danas je, takođe, počeo sa radom i Kontakt centar za republičke inspekcije. Građani i privreda od danas mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.

Operateri će na raspolaganju biti od 9 do 16 časova, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku. Ovaj kontakt centar pokrenula je Vlada u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarijom za IT i eUpravu, NALED-om i Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima