• 0

Ovo su novi brojevi telefona i veb stranice, a tiču se korona virusa: Za sva pitanja pozovite 19819

Radno vreme operatera je svakim danom od 8 do 22 časa

  • 0
Kol centar, operateri, telefonistkinja, telefoniranje, call centar,

Foto: Shutterstock

Vlada Republike Srbije uspostavila je jedinstveni kontakt centar "COVID-19" na broju 19819. Pozivanjem ovog broja, građani mogu dobiti savete i preporuke stručnjaka u borbi protiv korona virusa, kao i kontaktirati nadležne stručne službe u celoj državi.

Radno vreme operatera je svakim danom od 8 do 22 časa, dok će građani imati mogućnost da se 24 sata dnevno upoznaju sa informacijama u vezi sa virusom COVID-19.

Pozivanje kontakt centra 19819 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Jedinstveni broj za pomoć starijima

Vlada Republike Srbije uspostavila je i jedinstveni kontakt centar za pomoć starim licima na broju 19920. Pozivanjem ovog broja, građani se mogu obratiti za pomoć po pitanju namirnica, lekova i drugog u gradskim i opštinskim centrima u kojima se angažuju volonteri.

Pozivanje kontakt centra 19920 je besplatno za korisnike svih mreža, bilo da se radi o fiksnim ili mobilnim operatorima.

Beogradski Sajam. korona virus, koronavirus, Beograd, kreveti, vojska RS

Kreveti na Sajmu, Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

Pomoć i preko Vibera

U saradnji sa kompanijom Rakuten Viber CEE, Vlada Republike Srbije pokrenula je na Viber platformi automatski info servis COVID-19 Info, kako bi građani dobili proverene informacije, važne novosti i odgovore na pitanja u vezi sa COVID-19. 

Građani ovom servisu mogu da pristupe preko Viber aplikacije ili linka na zvaničnom sajtu www.covid19.rsDodatno, svi korisnici Viber aplikacije će uskoro dobiti i posebnu poruku sa linkom za komunikaciju sa COVID-19 Info servisom, gde izborom odgovora iz ponuđenih menija ili postavljanjem sopstvenih pitanja mogu dobiti informacije koje ih interesuju.

COVID-19 Info servis će konstantno biti ažuriran i dopunjavan u skladu sa pitanjima koja građani budu postavljali.

Prijava volontera

Vlada je takođe uspostavila nacionalnu platformu za prijavu volontera na adresi www.budivolonter.gov.rs . Svi građani koji ne spadaju u rizičnu grupu i žele da pomognu našim najstarijim sugrađanima i drugim rizičnim grupama stanovništva, mogu se prijaviti popunjavanjem prijave na sajtu www.budivolonter.gov.rs ili besplatnim pozivanjem kontakt centra COVID-19 na broj 19819 svakim danom od 08 do 22 časa.

POMOC BEBE ZEMUN

Volonteri, Foto: Tanjug/Gradska opština Zemun

Nakon što nadležne službe odobre prijavu, volontere će kontaktirati gradski i opštinski centri sa detaljnim uputstvima i prvim zadacima. Sve podnete prijave zainteresovanih građana koji žele da pomognu i budu volonteri će se proveravati, sa ciljem da se spreči i najmanja zloupotreba.

Platforma je realizovana uz podršku Programa Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Kontakt centar inspekcije

Danas je, takođe, počeo sa radom i Kontakt centar za republičke inspekcije. Građani i privreda od danas mogu da prijave nezakonito podizanje cena životnih namirnica, lekova, medicinskih sredstava i zaštitne opreme na broj 011/6350-322 ili putem sajta inspektor.gov.rs.

Operateri će na raspolaganju biti od 9 do 16 časova, a van radnog vremena moguće je ostaviti prijavu kao govornu poruku. Ovaj kontakt centar pokrenula je Vlada u saradnji sa Ministarstvom državne uprave i lokalne samouprave, Kancelarijom za IT i eUpravu, NALED-om i Jedinicom za podršku Koordinacionoj komisiji za inspekcijski nadzor, a uz podršku Evropske banke za obnovu i razvoj.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima