Surova borba zime sa prolećem: "Udarci" na procvetale voćke su jaki, ali zna se ko je pobednik

Srećom, "minus" nije veliki

  • 10
Sneg Foto: Mateja Beljan

Sneg je pao kad mu vreme nije - na samom početku proleća, kada su vek uveliko procvetale voćke u voćnjacima, baštama, parkovima.

Srećom, "minus" nije veliki, pa može da se očekuje da će rod da preživi, ali sneg koji neprestano pada i meša se sa belinom cvetova, pravo je čudo koje se retko može videti.

Još veći kontrast je kada su cvetovi roze ili crvenkasti...

Ne samo što je sneg provejavao, već su se stvorile i naslage, a jak vetar njihao je grane dok su pahulje neprestano vejale tokom celog popodneva.

Ove "karantinske" fotografije nastale su u jednoj bašti nedaleko od Beograda, ali slike nam pristižu tokom čitavog dana.

Ovaku su, podsetimo, izgledale ulice Beograda:

Zahvaljujemo se svim čitaocima koji nam od sinoć šalju snežne slike širom naše zemlje, a koje možete videti u posebnim tekstovima: Prve sinoćne snežne slike pojavile su se oko 22 sata, a prava snežna idila usledila je danas.

srbija beograd sneg Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

(M. B.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • slađa

    24. mart 2020 | 20:16

    Priroda pobeđuje, naravno. Divne fotografije Beograda. Da nije novih autobusa, rekla bih da su u pitanju sedamdesete godine 20. veka u srpskoj, tada jugoslovenskoj, prestonici.

  • zeka

    24. mart 2020 | 22:47

    Harp. Aj sad svi poljoprivrednici opet kod Vucica za kredit! Prosla vlast i ova sadasnja su uspeli da dovedu banke u Srbiju i da na lep nacin od gazde naprave roba. Svaka cast! Globalizacija na visokom nivou.

  • ON

    24. mart 2020 | 22:11

    Teska vremena u svakom smislu. Bavim se vocarstvom i mogu reci da su vidljive velike stete na kajsiji doslo je do izmrzavanja.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA