≫ 

Lekarka iz Prokuplja preminula od korona virusa: Ona je četvrta žrtva u Srbiji

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji

  • 63
Klinički centar Niš, doktorka Foto-ilustracija: Telegraf, Pixabay

B. Lj. (59) iz Prokuplja, lekar na odeljenju ginekologije niškog Doma zdravlja, preminula je juče oko 16 sati na Infektivnoj klinici Kliničkog centra u Nišu. Kako saznajemo, ona je bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, i imala je dijabetes.

Prema našim saznanjima, ona je u ovu zdravstvenu ustanovu primljena pre nekoliko dana zbog simptoma korona virusa.  Stanje joj se pogoršalo pa je priključena na respirator, ali njen organizam nije uspeo da se izbori sa bolešću.

Naši izvori navode da je ona bila u kontaktu sa ženom iz Lugana, od koje se već zarazilo nekoliko osoba u Nišu. 

- Imala je temperaturu i sa njom radila pet dana. Nije prijavila da je bila u kontaktu sa ženom od koje se većina zarazila - kaže naš izvor i dodaje da je B. Lj. imala dijabetes. 

Prema rečima njenih poznanika, B. Lj. je radila kao lekar u Prokuplju, a pre nekoliko godina je prešla u niški Dom zdravlja.

Takođe, ginekološku praksu je obavljala i u jednoj privatnoj klinici.

Ona je prva žrtva opasne zaraze u Nišu, a četvrta u Srbiji.

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar potvrdio je da je ona preminula. 

Prvu žrtvu korona virus je odneo u petak, 20. marta. U Kliničkom centru Vojvodine umro je čovek iz Kikinde. Odmah sutradan, 21. marta na Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbije umrla je baka od 92 godine. U ponedeljak, 23. marta u Kliničko-bolničkom centru "Dr Dragiša Mišović" umrla je žena stara 60 godina. 

Video: Kon: Velika je verovatnoća da će doći do reinfekcije ovog virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRBIJA

    25. mart 2020 | 08:14

    A tu zenu iz Lugano sto niste stavili u karantin a ne da luta po gradu,ko zna jos koliko osoba ima takvih nama ne gine Italijanski scenario jer mi smo neodgovorni narod, sta ocekivat od naroda koji kaze "odakle meni Corona pijem 2 L rakije dnevno "A takvih nazalost u Srbiju koloko hoces svaki drugi covek nekultura nepostovanje posle djavo nam je kriv.

  • NS

    25. mart 2020 | 08:32

    Da li sam ja dobro pročitala ? Radila je 5 dana sa temperaturom i skrila da je bila u kontaktu sa dotičnom ženom iz Lugana? Zdravstveni radnik? Pa koliko je ona sada svojih kolega, pacijenata, rodbine, prijatelja....zarazila? I onda kad vas čujem da počnete da pljujete po ljudima koji su došli iz inostranstva, a sad su u samoizolaciji Razmislite....

  • Cek

    25. mart 2020 | 08:13

    Imala je t pet dana i radila je sa njom, bila je u kontaktu sa zenom iz lugana za koju se od pocetka znalo da je sirila zarazu, i ona je dolazila na posao i radila i potencijalno sirila zarazu. Ne kapiram ...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA