• 6

Profesor Milić, kardiohirurg iz Niša, objasnio ko su pravi junaci ovog doba u tom gradu

* Oni su ti koji po 4 sata u skafanderima vode brigu o obolelima, štiteći i pacijente i sve nas * Skromni, tihi i vredni, bez bliceva i javnosti rade trenutno najteži i najodgovorniji posao u Srbiji! HVALA VAM!

  • 6
Doktori, zašitna odelo, bolnica, dr Dragan Milić

Foto: Tanjug/AP, Printskrin: Youtube/Vranjska Plus, TVKopernikus

Profesor Dragan Milić, direktor Klinike za kardiohirgiju Kliničkog centra u Nišu objasnio je statusom na svom Fejsbuk profilu ko su junaci u toj zdravstvenoj ustanovi, koji se trenutno bore za živote obolelih od korona virusa. On je naveo da sa svih strana dobija poruke zahvalnosti i podrške, pa je istakao da su prava adresa za to sestre, anestetičari , anesteziolozi, infektolozi na Infektivnoj klinici.

"Mnogi moji prijatelji poslali su mi poruke zahvalnosti i podrške da izdržmo i pobedimo epidemiju izazvanu COVID-19 govoreći da smo junaci našeg naroda... Da pojasnim: većina nas, zdravstvenog osoblja, sa skoro svih klinika u KC Niš radi svoj uobičajeni posao sa povećanim merama zaštite (kardiohirurgija, digestivna hirurgija, grudna, vaskularna i ostale hirurgije, ORL, oftalmologija, kardiologija, endokrina i ostale internisticke grane...).

Pravi junaci u ovoj vanrednoj situaciji su naši anesteziolozi, infektolozi i osoblje na Infektivnoj klinici, anestetičari, sestre u intenzivnim negama gde se leče inficirani korona virusom i higijeničari na tim odeljenjima."

Kako kaže, njima treba uputiti aplauze i dati dubok naklon.

"Oni su ti koji po 4 sata u skafanderima vode brigu o obolelima, štiteći i pacijente i sve nas. Klinika za kardiohirurgiji je ponosna na 15 naših sestara (ukupno na klinici radi 64 sestara), koje su već sada na rasporedu u Jedinicama intenzivne nege gde se leče najteže oboleli od COVID-19.

Takođe, naša 3 anesteziologa od ukupno 7 (Miroslav, Nenad i Velimir) i 3 anestetičara od ukupno 7 (Boban, Sašo i Nemanja) su na prvoj liniji fronta. Skromni, tihi i vredni, bez bliceva i javnosti rade trenutno najteži i najodgovorniji posao u Srbiji! HVALA VAM!"

U Srbiji je korona virus potvrđen kod 303 osobe, a on je odneo četiri života u našoj zemlji.

Video: Kon: Velika je verovatnoća da će doći do reinfekcije ovog virusa

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dia

    Tako je profesore! Bravo

  • Sada se borimo

    Neznam ljude,ali ko god se u ovim teškim danima bori da nam svima sutra bude bolje,i da sutra Srbija izađe iz svega ovoga jača,za mene je on heroj najveći.Tako i ovi bolničari-HEROJI MOJE SRBIJE,volim vas

  • Srbijo moja mati

    Kada vidim koliko smo kao narod hrabri,jaki,uporni,pametni,srčani a opet mali u odnosu na druge,zastane mi kost u grlu i suza u oku.Tu ne mislim na političare i ostale privatnike biznis lopove,nego na običan narod sa sela,ulice,iz komšiluka...mali,tihi ali dostojanstveni i najjači...živela naša Srbija

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima