≫ 

Zarobljeni Srbi stigli kući: Sleteo avion iz Istanbula sa oko 170 naših državljana

Kako su najavili zvaničnici, jedan avion će danas popodne odleteti za Larnaku, a potom za Solun da bi pokupio naše državljane

  • 13

Srpski državljani, njih oko 170, koji su bili zarobljeni danima u svetu, sleteli su danas u Beograd avionom koji je doleteo iz Istanbula. Avion je nešto posle 13 časova sleteo na beogradski aerodrom Nikola Tesla.

Među putnicima ima i naših studenata, koji studiraju u Turskoj.

- Mnogo nam je lakše što smo se vratili. Ja studiram u Istanbulu, i bili smo u domu, ali drugačije je biti kod kuće, među svojima - rekla je Asja Bašnjak, jedna od putnica koja se danas vratila za Beograd.

U avionu je bilo i državljana Srbije koji su iz daleke Tanzanije ili Amerike stigli do Istanbula, pa su tamo čekali nekoliko dana.

Svi pristigli državljani idu u samoizolaciju 28 dana.

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić jutros je rekao da će tim avionom biti prevezeno 150 Turaka koji su hteli da se vrate u svoju zemlju.

- Tim avionom ćemo vratiti Željka Obradovića sa porodicom - rekao je Dačić u jutarnjem programu TV Hepi dodajući da drugi sportisti, iako su ranije izražavali želju, kao i studenti, kada su čuli da treba da idu u karantin, zaključuju da im je bolje da ostanu tamo gde su.

Za vraćanje turskih državljana Srbija će od Turske dobiti, u znak zahvalnosti medicinsku zaštitnu opremu.

Kako su najavili zvaničnici, jedan avion će danas popodne odleteti za Larnaku, a potom za Solun da bi pokupio naše državljane. Očekuje se da će taj avion sleteti oko ponoći na aerodrom nikola Tesla.

Ministarka Zorana Mihajlović je danas istakla da Vlada Srbije nastavlja da organizuje i humanitarne letove za Kinu odakle nam stiže medicinska pomoć.

- Na beogradski aerorom popodne treba da sleti još jedan avion iz Šangaja u kome će biti potrebna oprema za zdrastveni sistem i građane Srbije u borbi protiv Covid19. Velika zahvalnost narodu Kine, njihovom predsedniku i ambasadorki NR Kine u Srbiji Čen Bo - rekla je Mihajlović.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Koji ćete k....

    25. mart 2020 | 14:15

    Sada u Srbiju.

  • Aga

    25. mart 2020 | 13:43

    Dobrodosli braco i sestre!

  • Milan

    25. mart 2020 | 13:49

    Sad ce komentari tipa "sta ce nam oni, gde su bili 99te, vratite ih, panika, bla bla"... okrenuti ledja svom coveku... apsurd!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA