• 56

Milica je javno objavila da njen otac ima koronu: "Verovatno imam i ja, nije sramota biti zaražen"

Milica Milošević (25) iz Paraćina navodi da je javna objava bila njena moralna i građanska dužnost

  • 56
Milica Milošević, Paraćin

Milica Milošević, Foto: Instagram

Devojka Milica Milošević (25) iz Paraćina još jedna je mlada osoba koja je osetila obavezu i odgovornost da se javno oglasi zbog korona virusa, ovoga puta jer je virusom COVID19 zaražen njen otac.

Milica je na svom Instagram storiju u utorak napisala: "Tata je pozitivan, ja nisam testirana, biću sutra, ali je mala verovatnoća da je kod mene drugačija situacija. Sve koji su bili sa nama u kontaktu molim da se izoluju od svih momentalno".

Kako priča ova mlada devojka za portal Telegraf.rs, ona je to uradila jer smatra da je to njena moralna i građanska dužnost.

Milica Milošević, Paraćin

Miličina objava, Foto: Instagram

Njen otac koji ima 56 godina, od simptoma je imao temperaturu, a onda i blagi kašalj. 

- Tata je imao temperaturu, od 37.2 do 38.1, samo u petak i blagi kašalj. S obzirom na to da ima 56 godina i da je nekoliko puta imao upalu pluća, nisam htela uopšte da rizikujem i u subotu smo već u 8 došli da ga pregledaju - navodi Milica i dodaje da je test ubrzo pokazao da je pozitivan.

Sve do danas, njen tata bio je smešten na infektivnom odeljenju u Ćupriji, odakle je prebačen na Infektivnu kliniku u Beogradu.

Nije bio u kontaktu sa zaraženim

Naša sagovornica navodi i da ne mogu sa sigurnošću da tvrde gde je zaražen.

- Po našem saznanju, nije bio u direktnom kontaktu sa licem koje je pozitivno na COVID19. Moj otac se trenutno dobro oseća i prema rečima lekara, lakše je kliničke slike - kaže.

Milica za sada nema nikakve simptome, ali je preventivno u izolaciji i trenutno se nalazi na infektivnom odeljenju u Ćupriji. Ona je danas testirana na korona virus, a rezultate očekuje sutra.

Kako kaže, biće testirani i njen rođeni brat (20) koji je imao povišenu temperaturu, kao i baka (84), za čije zdravlje se, kako kaže Milica, najviše brinu.

- Ovim putem još jednom želim da uputim apel svima, da biti zaražen nije sramota i da je važno da ovakve informacije podelimo sa bližnjima i sugrađanima - poručuje Milica.

Video: Kon: Imali smo situaciju u Beogradu da su oba roditelja bila obolela, a dete smo odvezli kod rođaka

(D. Simić)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mama

    Valja u karantin

  • Stoparac PN

    Izbori se KUME i pobedi!

  • Somborac

    Nije sramota. Naopako je da smo još toga stigli. Pitanje je šta dalje? Ova devojka je uradila jedinu pravu stvar. Upozorila je svoju okolinu na opasnost. Sada, svi koji su bili sa njom u kontaktu, odmah u samoizolaciju. I testiranje. Transparentnost je najvažnija u ovim tmurnim danima.

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima