≫ 

11 lekara i medicinskih sestara iz KC Niš zaraženo koronom: "Vodili smo bitku za život koleginice"

Doktorka B. LJ. iz niškog Doma zdravlja preminula je juče, a lekari su se, kako je naveo direktor KC Niš, danima borili za njen život

  • 3

Na kućnom lečenju se, zbog infekcije korona virusa, trenutno nalazi 11 lekara i medicinskih sestara koji su pozitivni na COVID19, naveo je na konferenciji za medije Zoran Radovanović, direktor KC Niš.

On je rekao i da su lekari od 14. marta vodili bitku za život svoje koleginice B. Lj. (59) iz Prokuplja, koja je preminula juče.

- Nažalost, nismo uspeli i ovim putem izjavljujem saučešće njenoj porodici. Važno je reći da se nije zarazila od pacijenata, kontakt je bio iz Lugana - rekao je dr Radovanović.

Ona je 21. marta morala da bude intubirana.

17 pacijenata na KC Niš ima korona virus

- U Kliničkom centru Niš trenutno je hospitalizovano 17 pacijenata kod kojih je utvrđeno prisustvo virusa korona, dok je 23 pacijenata kod svoje kuće, dobre kliničke slike i ne iziskuju bolničko lečenje - izjavio je danas gradonačelnik Niša Darko Bulatović nakon sednice Štaba za vanredne situacije.

Dom zdravlja u Nišu, kako je odlučeno na današnjoj sednici, dužan je da odredi i opremi prostorije sa zasebnim ulazom i odvojenom od drugih jedinica u kojima bi se vršila trijaža pacijenata kod kojih postoji osnovana sumnja da su zaraženi virusom korona, kao i da uvede dvadesetčetvoročasovno dežurstvo.

Štab je naložio državnoj apoteci da obezbedi rad u nedelju od 4. do 7.00 za starije od 65 godina, uz napomenu da su u obavezi da obezbede prevoz zaposlenima koji će raditi u tom periodu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nena

    25. mart 2020 | 16:19

    Ja ovog Radovanovica nista ne razumem.Da li ima tremu ili sta drugo ?

  • NI 1

    25. mart 2020 | 17:39

    Zar nije i za lekare da rade bezbedno a ne da ugroze svoje živote,prvo čuvaj svoj pa tek spasi tuđi život,ako ga izgubiš sve gubi smisao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA