• 15

U Srbiji preminule još dve osobe od korona virusa

Preminuli su muškarac i žena

  • 15

U toku noći preminula su još dva pacijenta kod kojih je bio potvrđen korona virus.

U pitanju je K.S. (80) koji je bio hospitalizovan u Klinici za infektivne i tropske bolesti KCS.

On se poslednjih nekoliko dana nalazio na respiratoru, a doktori su uložili maksimum tokom njegovog lečenja. Inače je bolovao od kardiomiopatije, imao je hipertenziju, hroničnu opstruktivnu bolest pluća i dijabetes melitus, saopšteno je na sajtu covid19.rs.

Druga je ženska osoba P.B. (62) koja je bila hospitalizovana u Kliničkom centru Niš. Nalazila se na respiratoru i pod stalnom pažnjom medicinskih timova, koji su učinili sve da je spasu, ali je ipak došlo do letalnog ishoda.

Hronično je lečila arterijsku hipertenziju i dijabetes, kao i reumatoidni artritis.

Video: Kon: Beograd je sa dodatnim rizikom, nema popuštanja mera, to se mora naglasiti

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • !!!

    Zdravstveni radnici su najvece kliconoše, zasto izbegavaju odgovor dali da zdravstvene radnike testiraju? Ljudi nemaju opremu za sve a vise se ne zna ko je zarazen i kod svakog pacijenta treba ići u kompletnoj opremi... Rednici hitne raznose virus po gradu!!!

  • Pitanje za eksperte

    Može li neko od novinara da pita stručnjake: 1. Ako njih 3000 bude na sajmu, nekome bude negativan test dva puta, puste ga kući... Šta ako on ode kući sa infekcijom od koje se ponovo zarazio na sajmu, s tim što su kopije virusa uspele da se razmnože tek kada je napustio sajam? 2. Da li je moguće da ti pacijenti sa lakšim oblikom virusa npr. provedu duže vreme na sajmu sa nekim ko je malo teže u odnosu na njih, pa da se automatski i njima stanje za bar toliko pogorša? Da li je svejedno ako je neko u prisustvu nekog lakog ili teškog stanja? Da li novozaraženi prima istu količinu virusa koja se kasnije množi, pa u zavisnosti od toga koliko virusa napadne organe, imamo lakšu ili težu kliničku sliku?

  • KALIMERA

    LAKA IM ZEMLJA. ODLAZAK SVSKOG OD NJH ME RASPLACE

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima