≫ 

Moderne Dragačevke: Stalno su onlajn, obožavaju Vajber, preko njega organizuju i virtuelna posela

Kažu da tek sada razumeju svoju decu i unučiće

  • 1
Lučani, Rakila Stojković Foto: Rina

Da ste pre par meseci najstarije Dragačevce pitali šta je Vajber i kako funkcioniše grupni čat - verovatno biste od većine dobili negativan odgovor, uz svo zgražavanje jer je svet postao digitilan.

Međutim, ako ih pitate sada kad zbog vanrednog stanja zbog epidemije korona virusa ne mogu napolje, dobićete samo pohvalne odgovore, jer upravo preko društvenih mreža održavaju kontakt sa rodbinom i prijateljima.

- Ovaj Vajber je odlična stvar, tek sad razumem našu decu i unučiće. Dobro podnosimo ovaj kućni pritvor i veći deo dana smo onlajn - kaže kroz osmeh Rakila Stojković.

Upravo preko Vajbera, Rakila sa svojim drugaricama iz izvorne grupe "Dragačevke" vežba narodne pesme.

- Ja se sa mojim ženama iz okolnih sela svakog dana čujem, razgovaramo, a onda zajedno i otpevamo naše stihove, da nam grlo ne bi ispalo iz kondicije - rekla je Rakila i otkrila koja je to njihova jutarnja himna.

- Oj, moj Mile, ogledalo belo, nas dvoje je posvađalo selo. Malo selo, više tvoja majka, jer ne voli da joj budem snajka. O, moj Mile, ti izgubi mene, sve zbog majke i rodbine njene - otpevala je Dragačevka.

Video: Kon o razlici u kućnoj izolaciji i kućnoj samoizolaciji

(Telegraf.rs/ Rina)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA