≫ 

Osuđenici nekoliko zatvora u Srbiji se odrekli obroka u korist penzionera i siromašnih

Reč je o 4.280 osuđenika, koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji - saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija

  • 5
Zatvor u Beogradu u Srbiji

Foto: Shutterstock

Više od 4.000 osuđenika iz nekoliko zatvora u Srbiji odlučilo je da se odrekne jednog obroka u korist najsiromašnijih penzionera i drugog socijalno najugroženijeg dela stanovništva kako bi pružili podršku društvu u vanrednim okolnostima nastalim usled opasnosti od širenja novog korona virusa.

Reč je o 4.280 osuđenika, koji se nalaze na izdržavanju kazne u najvećim kazneno-popravnim zavodima u zemlji - Sremskoj Mitrovici, Nišu, Požarevcu (Zabeli), kao i u Okružnom zatvoru u Novom Sadu, koja je druga po veličini pritvorska jedinica u Srbiji, saopšteno je danas iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija.

Ideja da se odreknu takozvanog suvog obroka koji dobijaju nedeljom umesto večere, potekla je od samih osuđenika jer na ovaj način žele da pomognu najsiromašnijim građanima.

Uprava napominje da će pomenuti zavodi, u dogovoru sa gradskim kriznim štabovima, učestvovati u formiranju paketa koji će se dalje distribuirati onima kojima je u ovom trenutku pomoć i najpotrebnija.

Takođe Podseća da su, u cilju preventivnih mera na sprečavanju širenja korona virusa, KPZ za žene u Požarevcu, kao i KPZ u Sremskoj Mitrovici i Nišu, počeli 12. marta u svojim krojačkim pogonima da šiju zaštitne maske za lice za sopstvene potrebe u celom sistemu izvršenja krivičnih sankcija.

Posete se u svim zavodima realizuju u skladu sa merama prevencije.

Osim drugih mera zaštite, Uprava je i na ovaj način preduzela preventivne mere na sprečavanju širenja korona virusa, a sistem izvršenja nije dodatno opteretio budžetska sredstva u ovoj situaciji, navodi Uprava.

Video: Zatvorenici rešili problem pasa lutalica

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pavke

    26. mart 2020 | 14:59

    Verovatno se se puno pitali....🖐 ili je bilo postupi po naredjenju i pendrek prasi👏👏👏👏👏

  • Ćupričanin

    26. mart 2020 | 15:03

    Svaka čast momci,kakvi god da ste lepo je to od vas,i medju vama ima dobrih ljudi ali sad sta je tu je...

  • Армаггедон

    26. mart 2020 | 15:04

    Свака част

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA