≫ 

Hala Čair u Nišu biće poput Sajma u Beogradu: Namenjena lečenju lakših slučajeva korona virusa

Prema rečima epidemiologa Branislava Tiodorovića, u Nišu su trenutno kineski stručnjaci

  • 0

Slično Beogradskom sajmu u Beogradu, u Nišu se priprema Hala Čair za lakše slučajeve među obolelima od korona virusa. To je na današnjoj konferenciji za novinare rekao epidemiolog Branislav Tiodorović. On je naveo da su kineski stručnjaci trenutno u Nišu i da će i tamo pomoći svojim savetima.

Niš je, posle Beograda i Valjeva, grad sa najviše zaraženih, kod 40 osoba je potvrđen korona virus.

Epidemiološka situacija u Nišu je teška i ozbiljna, ali mere koje se uvode i kojih se građani sve više pridržavaju donoprinose suzbijanju epidemije, izjavio ranije danas Tiodorović.

Tiodorović je rekao da je kod 40 osoba u Nišu povrđen korona virus, a više od 300 građana Niša nalazi se pod nadzorom jer su imali kontakt sa nekim od zaraženih.

On je istakao da je od ukupnog broja osoba kod kojih je potvrđeno prisustvo virusa njih 17 nalazi na bolničkom lečenju, a osmoro na respiratoru.

Prema njegovim rečima, iz kontakata 11 obolelih zdravstvenih radnika u Nišu nema zaraženih.

Od sutra Vojska Srbije "nastupa"

Do sada su, prema rečima gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, sve prateće radnje urađene, postavljene su i nove podloge i spremno je da od sutra Vojska Srbije krene sa svojim aktivnostima, piše Tanjug. Kako je naveo Bulatović, ako bude potrebno, postoji još nekoliko objekata koji će moći da se pretvore u prostore namenjene za prihvat pacijenata sa lakšom kliničkom slikom, a to su hale škola "Mika Antić" i "Duško Radović".

U hali neće biti svih 1.000 kreveta, već će biti raspoređeni i u drugim objektima sportskog centra.

- Pored svakog kreveta biće obezbeđena nahtkasna, dvadesetčetvoročasovni internet, biće instaliran veći broj televizora, biće dostupan veći broj toaleta, kao i tuš kabina, postojaće prostori za žene sa decom, kao i za rekreaciju - naveo je dr Žarko Ranković, koordinator Štaba za vanredne situacije grada Niša.

Video: Tirodorović: Pominjanje grobalja je nastrašnija pretnja, ali to je zato što ne poštuju svi mere

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA