"Slučaj stomatologa iz Novog Sada mogao je da se dogodi bilo kome"

- Ne treba od pojedinca praviti neki slučaj. Stvar je u tome da ne treba da se desi i nekom drugom - naglasio je Predrag Kon, epidemiolog i član Vladinog Kriznog štaba za borbu protiv korona virusa

  • 3
Dr Predrag Kon, stomatolog Foto: Tanjug/Tanja Valič, Pixabay

To što se desilo stomatologu iz Novog Sada, koji je radio svoj posao dok je, navodno, bio zaražen korona virusom, mogao je da se dogodi bilo kome, ali treba da se potrudimo da se to ne dogodi i nekom drugom kazao je epidemiolog Predrag Kon na današnjoj veb konferenciji "Tu smo" u organizaciji Foruma pacijenata Srbije.

Radi se o zubaru iz Novog Sada koji je su Klinilkom centru Vojvodine nalazi na respiratoru. On je prošle subote testiran na korona virus, a u medijima se pisalo da je zaražen obavljao svoj posao u jednoj privatnoj ordinaciji.

S tim u vezi pokrajinski sekretar Zoran Gojković rekao je da će protiv njega podneti krivičnu prijavu.

Dr Kon, na pitanje da li neko ako ga zaboli zub treba da ode kod zubara podseća da se hitna stanja zbrinjavaju, i objašnjava da to što se dogodilo ovom zubaru moglo da se dogodi bilo kome.

Prijem pacijenata je pušten na nešto što je hitno. Ako nekoga nešto zaboli, ima upalu mora da bude zbrinut. A kako će da se ponašaju lekati, stomatolozi... To što se desilo sa zubarom iz Novog Sada moglo da se desi bilo kome. Ne treba od pojedinca praviti neki slučaj. Stvar je u tome da ne treba da se desi nekom drugom. Mi imamo i preminulu doktorku iz Niša, koja je bila zaražena - podsetio je on na doktorku ginekologa koja je umrla u utorak u Kliničkom centru Niš i dodao da se ona nije zarazila u samoj zdravstvenoj ustanovi.

Video: Kon o razlici u kućnoj izolaciji i kućnoj samoizolaciji

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • posmatrac

    27. mart 2020 | 13:09

    Koliko znam covek se 2 puta javljao lekarima da ima simptome prehlade i oba puta su mu rekli da je to u tedu.I sta sad ?

  • Милица

    28. mart 2020 | 01:22

    Немам коментар

  • Милица

    28. mart 2020 | 01:17

    Колико нелогичности, зар не?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA