• 2

"I druge laboratorije će vršiti testiranje na korona virus: Do 9. aprila ćemo imati 7.000 testova"

- Do sada je naš kapacitet bio 300 do 400 testova dnevno - rekla je premijerka

  • 2

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je na konferenciji za medije koja je počela danas u 18 časova da su u prethodnih 48 sati preduzeli nekoliko mera kako bi se u Srbiji sprovelo takozvano masovnije testiranje građana na korona virus.

- Do sada je naš kapacitet bio 300 do 400 testova dnevno. Doneli smo odluku da pored Torlaka i ostale naše laboratorije budu referentne za testiranje. Među njima su i Institut za javno zdravlje Niš sa 64 testa dnevno, Klinički centar Srbije sa 870 testova i sa 1.500 brzih testova dnevno, kao i referentna laboratorija za mleko u Batajnici u kojoj će moći da se testira oko 1.000 ljudi dnevno - navela je ona.

Kako je istakla, već od sutra ćemo na dnevnom nivou imati oko 2.500 testova od sutra.

- U narednih nekoliko dana će ih biti 4.500. Na Kliničkom centru Srbije pravimo novu laboratoriju, trebalo bi da bude gotova do 9. aprila i očekujemo da ćemo tada imati i do 7.000 testova - navela je Brnabić.

Premijerka je dodala i da idemo i na takozvane brze testove, ali i da je jedna od preduzetih mera obuka medicinskih radnika na VMA kako bi što veći broj njih bio obučen za testiranje.

- To smo sve preduzeli da bismo imali masovnije testiranje - poručila je premijerka Ana Brnabić.

(Telegraf.rs)

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Preporuka sa Weba

by Content Exchange

Google preporuke

Najnovije vesti

Dozvoljavam da mi Telegraf.rs šalje obaveštenja o najnovijim vestima