U Srbiju će stići još stotine respiratora, 5 odmah možemo da poklonimo Crnoj Gori

Pomoć se očekuje i BiH

  • 11
Aleksandar Vucic Printskrin: Tanjug

Srbija je do sada nabavila 135 transportnih respiratora koji su raspoređeni u celoj Srbiji, sinoć je stilgo još 70 kliničkih, a narednih dana stići će ih još nekoliko stotina, podvukao je danas u obraćanju javnosti predsednik Srbije Aleksandar Vučić. S tim u vezi Srbja je spremna da pomogne BiH i Crnoj Gori.

- Mislim da je veoma važno da odgovorim na optužbe koje su stigle iz Crne Gore, kako je Srbija "konfiskovala" tri respiratora Crnoj Gori. Nismo oteli ni konfiskovali njedan respirator.

Na tržištu smo kupili, kao savestan kupac sve respiratore, što je čak i njhova posrednička kompanija javno saopštila, ali da se ne bismo preganjali na ovaj način mi smo spremni da poklonimo njihovoj vladi u

Podgorici tri respiratora i spremni smo na molbu Andrije Mandića, predstavnka srpskog naroda iz Crne Gore, da damo još po jedan respirator Pljevljama i Bijelom Polju, mi smo to spremni da isporučimo koliko odmah.

Isporučili smo u prethodne dve nedelje više od 40.000 tona hrane - kazao je Vučić dodajući da sa bratskim narodnom u Crnog Gori želimo da imamo najbolje moguće odnose.

Kada je u pitanju Republika Srpska, Vučić je kazao da će pomoć uslediti i u respiratorima i u zaštitnoj opremi.

- Tražili su 27 vrsta lekova, mi možemo da pomognemo sa šest prioritetnih lekova. Sve dajemo bez novca - istakao je Vučić.

Pomoć je najavio i za Federaciju BiH, pre svega Goražde i Drvar.

Gde su otišli novi respiratori

Od 70 kliničkih 20 je otišlo u Novi Sad, isto toliko u Niš, po 10 u Kragujevac i Zemun i 10 su u rezervi za druge gradove.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zis

    27. mart 2020 | 18:56

    Moze Srbima u Crnoj Gori ,a Milogorcima nek posalje Albanija .

  • Рс

    27. mart 2020 | 19:30

    Ови миловци и даље пљују по порталима благи ужас

  • Milentijr

    27. mart 2020 | 19:24

    I treba pomoci braci Srbima u Crnoj Gori. Opet ce to biti jedna drzava, jer smo svi Srbi!!! Zivela Srbija, Zivela Republika Srpska!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA